Hava Durumu

Erdoğan'dan Demirtaş çağrısına yanıt! 'Sen ne diyorsun ya...?'

Adıyaman'da halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde CHP ve HDP'ye çok sert sözlerle yüklendi: "Neymiş adaymış. Neymiş serbest bırakılması gerekiyormuş. Sen ne diyorsun ya? Neyi serbest bırakıyorsun. Bu ülkede hukuk var, yargı var" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2018 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2018 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan Demirtaş çağrısına yanıt! 'Sen ne diyorsun ya...?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman'da yaptığı seçim mitinginde "CHP ve PKK'nın beraber yol yürüdüklerini" söyledi.

"Bu ülkede Kürt kardeşlerimizin de temsilcisi Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye konuşan Erdoğan "Ülkemizde artık hiç kimse ne kökeninden ne inancından ne de sosyal statüsünden dolayı itilip kakıldığını söyleyemez. Bu terör örgütünün güdümündeki parti ne yaptı? İstismarını yaptıkları bölgede dikilmiş bir tane ağaçları mı var?" ifadelerini kullandı.

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı kastederek "Şimdi cezaevinden aday olan bu zat. Muharrem, sayın Muharrem ince ince Edirne'ye gittin. Peki bu Diyarbakır'da yapılan 7 Haziran seçiminden sonra bu ziyaret ettiğin şahıs değil miydi 53 tane Kürt kardeşimin ölümüne neden olan? Sen hangi akla hizmet ediyorsun? Neymiş adaymış. Neymiş serbest bırakılması gerekiyormuş. Sen ne diyorsun ya? Neyi serbest bırakıyorsun. Bu ülkede hukuk var, yargı var. 53 tane Kürt kardeşimi bunlar orada öldürdüler. Ondan sonra da biz kimseyi öldürmedik diyor. Bırakın bu yalanları" dedi.

"GÖREVLENDİRDİĞİMİZ KAYYUMLAR TARİH YAZIYOR"

Erdoğan, Şimdi cezaevinden esip yağan zatın elinde 53 vatandaşımızın kanı var. Onca oy alıp Meclis'e girdiler de ne oldu? Çukur eylemlerinde 300'ün üzerinde vatandaşımızın ölümünden bunlar sorumlu. Ekranlarda saz çalıyor diye pazarlananlar, arka tarafta milletimize kurşun sıkanların sırtını sıvazlıyorlardı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti;

"CHP, PKK bunlar beraber yol yürüyor. Dün devlete atfettikleri baskıcı, inançlara saygısız ne kadar davranış varsa fırsat bulunca hepsini kendilerine uyguladılar. Bunlardaki zehirli dil inanın bana kimsede yok. Bu parti Meclis'te bulunduğu dönemde Türkiye için, demokrasi için, hak ve özgürlükler için hangi işin ucundan tuttu? Ülkemizi yurt dışında kötülemenin, meydanlarda vatandaşlarımızı devletlerine karşı tahrikleri dışında ne icraatları var? Görevlendirdiğimiz kayyumlar o belediyeleri şu anda pırıl pırıl hale getirdiler. Bugün Diyarbakır'dan Mardin'e Şırnak'tan Siirt'e kayyumların yönetimlerindeki tüm belediyeler adeta tarih yazıyorlar. Onların kan akıttığı musluklardan artık su akıyor su. Onların teröristlerin emriyle delik deşik edip bıraktığı sokaklar, caddeler şimdi pırıl pırıl hale geldi."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.