Hava Durumu

Erdoğan'dan deprem sonrası paylaşımlara sert tepki: 'Çok çok ahlaksızca...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Elazığ depreminde şu ana kadar 31 vatandaşımız hayatını kaybetti 1607 vatandaşımız yaralandı 45 vatandaşımız kurtarıldı. Devletimiz deprem anından itibaren tüm kurumlarıyla vatandaşlarımızın yanına koşmuştur'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2020 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2020 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan deprem sonrası paylaşımlara sert tepki: 'Çok çok ahlaksızca...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir'e hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ merkezli depremin ardından enkazdan şimdiye kadar 45 kişinin kurtarıldığını, depremde 31 vatandaşın hayatını kaybettiğini, bin 607 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı, depremde yıkılan, hasar gören evler için hasar tespit çalışmalarından sonra süratle yeniden inşaat çalışmalarını başlatacaklarını da söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Elazığ depreminde şu ana kadar 31 vatandaşımız hayatını kaybetti 1607 vatandaşımız yaralandı 45 vatandaşımız kurtarıldı. Devletimiz deprem anından itibaren vatandaşlarımızın yanına koşmuştur. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Türkiye bu büyük felaketin yaralarını birlik, beraberlik ve kenetlenme içinde sarmaya başlamıştır.

HASAR TESPİT ÇALIŞMASI BAŞLADI MI?

Hasar tespit çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız sürdürüyor sürdürecek. Elazığ'da daha çok köylerde sıkıntılar var. Bunların hasar tespitini yapıp süratle inşaat çalışmalarını başlatacağız. Yıkılması gerekenler varsa onları yıkmak durumundayız. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Dün akşam Malatya'da 5,1 büyüklüğünde sarsıntıya yaşayarak şahit olduk. Gecikemeyiz geciktiremeyiz. Şu anda 3 bakanımız, milletvekillerimiz orada. Tüm ekipleriyle birlikte hasar tespit çalışmalarını sürdürüyorlar.

SOSYAL MEDYADAKİ PROVOKATİF PAYLAŞIMLAR

Bu birlik beraberliğe gerçekten destek veren halkımız varken bir diğer taraftan da bunu gerek siyasi istismar vesilesi yapan gerekse millet can derdinde bunlar mal derdinde anlayışı ile acaba biz buradan nasıl bir imkan devşiririz bir karalama kampanyasını sürdürüyorlar. Sosyal medyada insani tahrik eden bazı mesajlar var ki onlar çok ahlaksızca. 20 yıldır bu hükümet depreme yönelik ne yapmış diyecek kadar. Depremi durdurma şansınız var mı?

Şundan çok çok memnunum artık kurumlarımız bu tür olaylar karşısında gerçekten çok ciddi yeteneklere sahip oldu. Kızılayımız yardımda gayet başarılı AFAD aynı şekilde. Kurtarma olayında da AFAD'ın ciddi başarılarının olduğunu gördük. Jandarmanın çok ciddi başarıları olduğunu gördük. Silahlı Kuvvetlerimizin başarılı olduğunu gördük. Bunlar bizi memnun ediyor.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.