Hava Durumu

Erdoğan'dan Doğu Akdeniz mesajı: 'Haydutlara meydanı bırakmayacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'ye rağmen Doğu Akdeniz'de veya Ege'de adım atabileceklerini sananlar ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlamaya başladılar. Suriye'deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizlerdeki haydutlara da meydanı bırakmayacağız'' ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2018 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2018 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan Doğu Akdeniz mesajı: 'Haydutlara meydanı bırakmayacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milgem Projesi'nin üçüncü gemisi TCG Burgazada'nın Deniz Kuvvetleri'ne teslim töreninde konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

''Burgazada korvetimizin ülkemize milletimize Deniz Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum. En geç 2020 yılında Kınalıadayı'yı da Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza teslim edeceğiz.

''ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ''

Son dönemde Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşanan hadiseler ülkemizin Deniz Kuvvetleri'nin en az diğer unsuları kadar güçlü olması gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Türkiye'yi adeta denize ayak basamayacak hale getirmeyi amaçlayan çabalara asla izin vermeyeceğiz.

''NE KADAR BÜYÜK BİR HATA YAPTIKLARINI ANLAMAYA BAŞLADILAR''

Doğu Akdeniz'deki doğal kaynakların ülkemiz ve KKTC dışlanarak adeta gasbedilmesine yönelik girişimleri kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Türkiye'ye rağmen Doğu Akdeniz'de veya Ege'de adım atabileceklerini sananlar ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlamaya başladılar. Suriye'deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizlerdeki haydutlara da meydanı bırakmayacağız.

''SAVUNMA SANAYİİNDE DIŞA BAĞIMLILIK YÜZDE 35'LERE İNDİ''

Türkiye savunma sanayiinde dışa bağımlılığını yüzde 80'lerden yüzde 35'lere kadar indirdi. Türkiye, dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketi arasına giren 4 şirketiyle bu listede en fazla şirkete sahip 6. ülke durumuna gelmiştir.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.