Hava Durumu

Erdoğan'dan erken seçim açıklaması: 'Buyurun meydan demek durumunda kaldık'

24 Haziran'da gerçekleştirilecek erken seçimle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim 1,5 yılım daha var. Bu makamın hırslısı olsak 1,5 yıl daha devam edebilirdik. İki de bir hodri meydan diyorsunuz, buyurun meydan demek durumunda kaldık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2018 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan erken seçim açıklaması:  'Buyurun meydan demek durumunda kaldık'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 150. Yıl Programı'nda konuştu. Erdoğan, konuşmasında 24 Haziran'da yapılacak erken seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "İç ve dış siyasi askeri ekonomik gelişmelerin seyri bize bu süreyi mevcut süreyle devam ettirmemizin ciddi maliyetleri olacağını gösterdi. Benim 1,5 yılım daha var. Bu makamın hırslısı olsak 1,5 yıl daha devam edebilirdik. İki de bir hodri meydan diyorsunuz, buyurun meydan demek durumunda kaldık. Erken seçim lafını asla telaffuz etmiyorduk. Artık bu adımı atalım dedik. Bahçeli ile oturduk, meseleleri değerlendirdik. Arkadaşlarımızla da yapılan istişareler sonucu 24 Haziran'da erken seçimi gerçekleştirelim istedik" dedi.

OLUMLU HAVA ESİYOR

 Erken seçim kararı sonrası ülkede olumlu bir havanın estiğini belirten Erdoğan, "Aslında kendi gündemimizde bu durum olmamasına rağmen yapılan çağrıya icabetle tarihte mutabık kaldık. Şu anda bu durumla beraber YSK da yol haritasını hazırlıyor. Bizler de hazırlıklarımızı yapacağız. YÖK'le hemen görüştük, üniversite giriş imtihanı 1 hafta öteleme imkanı bulduk. Yarın birçok konularda bizim önümüzü açacak ve çok daha seri adımlar atmak suretiyle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefine ulaşmış olacağız" diye konuştu.

TÜRKİYE İÇİN YENİ ÇIKIŞ

"Bürokratik oligarşiyi bu sistemle büyük ölçüde yıkma fırsatı buluyoruz" diyen Erdoğan, "Dün de arkadaşlarımla çalışmasını yapıyorduk, inanıyorum ki 24 Haziran'dan sonraki dönemde bir başka Türkiye'yi inşa ve ihya edeceğiz. Geçiş dönemi olması suretiyle pek çok bürokrat farklı hesaplarla sorumluluk almaktan çekinmiştir. Bu kararla aynı zamanda ülkemizle ilgili senaryoları alt üst ettik. 24 Haziran'ı bir çeşit depreme hazırlık faaliyeti olarak görüyorum. Depremin yıkıcı etkilerine karşı hazırlık yapmış olacağız. Biz seçimleri büyük ve güçlü Türkiye için yeni bir çıkış olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.