Hava Durumu

Erdoğan'dan Gül'e KHK tepkisi: 'Neye dayanarak..?'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sivillere yargı dokunulmazlığı getiren KHK ile ilgili eleştirilerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki geldi. "Düzenleme son derece açıktır" diyen Erdoğan, "Geçmiş Cumhurbaşkanımızın da, kalkıp bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2017 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2017 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan Gül'e KHK tepkisi: 'Neye dayanarak..?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika gezisi kapsamında Çad'dan Tunus'a geçerken uçakta gazetecilere konuştu. Sivillere yargı dokunulmazlığı getiren KHK ile ilgili tartışmaya değinen Erdoğan, "Düzenleme son derece açıktır, kararlılıkla ve aynen devamından yanayız" dedi. Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün itirazına da tepki gösterdi. Erdoğan, "Bu düzenlemenin neyle ilgili olduğu aslında belli. Nitekim bundan önce de bu ifadenin yer aldığı dört ayrı KHK düzenlemesi yapıldı. Onların hiçbirine dair bugüne kadar kimse ses çıkarmadı. Şimdi bu son KHK'yı birileri köpürtmeye başladı. Oysa dediğim gibi bu sadece 15 Temmuz'u kapsayan bir olaydır. Bunun dışında hiçbir şey söz konusu değil. Geçmiş Cumhurbaşkanımızın da, burada kalkıp maalesef bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz? Hangi madde sizi bu muğlaklığa itebiliyor? Bu üzücü olmuştur" dedi.

ALDIĞI RETWEETLERLE...

"Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweetlerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir" diyen Erdoğan, "Ama şunu söyleyeyim: Gerek Adalet Bakanımız gerek Hükümet Sözcümüz bu konuyla ilgili gerekli cevapları vermiş durumdadırlar" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN ARINÇ'A DA MI YÜKLENDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'e yanıtında ifade ettiği "Aldığı retweetlerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir" sözleri dikkat çekti. Abdullah Gül'ün Twitter mesajının retweetleyen isimler arasında eski TBMM Başkanı Bülent Arınç da yer almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında Gül üzerinden Arınç'ı da eleştirdiği yorumları yapıldı.

GÜL NE DEMİŞTİ?

Gül, KHK için "15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı arkasına bakmadan sokağa çıkıp direnen kahraman vatandaşlarımızı koruma amacıyla çıkartıldığını düşündüğüm 696 sayılı KHK'nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir. İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum" demişti.

-İŞTE GÜL'ÜN O PAYLAŞIMI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.