Hava Durumu

Erdoğan'dan Güney Afrika'da önemli açıklamalar! '32 milyar dolar harcadık'

Güney Afrika'da katıldığı BRICS zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün 4 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz. Batılı ülkelerin mültecileri dikenli tele mahkûm ettiği noktada, Türkiye mülteciler için 32 milyar dolar para harcamıştır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2018 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2018 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan Güney Afrika'da önemli açıklamalar! '32 milyar dolar harcadık'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Johannesburg'da yapılan 10'uncu Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika (BRICS) Zirvesi kapsamındaki temaslarını sürdürüyor. Zirvenin son gününde Sandton Convention Centre'da aile fotoğrafı çekimi, üye ve davetli ülke liderlerinin katılımıyla yapıldı. İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak zirveye davet edilen Başkan Erdoğan da fotoğraf çekimine iştirak etti. Erdoğan, aile fotoğrafı çekiminin ardından BRICS Outreach Çalışma Toplantısı ile öğle yemeğine katıldı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvede bir konuşma yaptı:

"DAHA TARAFSIZ BİR KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞU AMACIYLA..."

Türkiye olarak BRİCS ülkeleri olarak ekonomik anlamda birlikte çalışmak istiyoruz. Daha adil, daha tarafsız yeni bir uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu amacıyla, hem BRICS bünyesinde hem de Türkiye'de ayrı ayrı yürütülen çalışmalarda ortak hareket edebiliriz. Bugün burada İslam İşbirliği Teşkilatına üye tüm Müslüman ülkeleri de temsilen katılıyorum.

Dünyamız oldukça sancılı bir süreçten geçiyor. Savaşlar ve doğal afetlerin zararlarını gördük. Mevcut küresel sistem mutlu azınlık dışında kimseyi tatmin etmiyor. Bu yapının değişmeden devam etmesi mümkün değildir. BRICS'in güney-güney işbirliği anlayışını takip ediyoruz.

"BATILI ÜLKELERİN MÜLTECİLERİ DİKENLİ TELE MAHKÛM ETTİĞİ NOKTADA..."

Bugün 4 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz. Batılı ülkelerin mültecileri dikenli tele mahkûm ettiği noktada, Türkiye mülteciler için 32 milyar dolar para harcamıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.