Hava Durumu

Erdoğan'dan 'idam' ve AYM' açıklaması: 'Onaylarım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan idam tartışmalarıyla ilgili "Meclis, idamla ilgili olumlu bir karar verdiğinde, onama makamı olarak ben de bunu onaylarım." ifadelerini kullandı. Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) yapısının değiştirilmesi çağrısıyla ilgili ise "Yeni bir adım atılırsa buna katılırım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2020 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2020 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan 'idam' ve AYM' açıklaması: 'Onaylarım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'in yeni yasama yılı açılışında Genel Kurul'a seslendi.

Konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, idam cezası ile ilgili olarak ''Meclisten idamla ilgili karar çıktığında bana gelmeyecek mi gelirse onaylarım'' dedi.

Erdoğan ayrıca, parlamentoya gelmeyen HDP'nin varlığı ile yokluğu arasında bir fark göremediğini söyledi. 

VAKA/HASTA AYRILMASI

Sağlık Bakanı Koca günlük açıklanan corona virüs hasta sayısında vaka/hasta ayrımı yapıldığını söylemesinin ardından oluşan tartışmalara yönelik de cevap veren Erdoğan, ''Bilim insanları bununla ilgili her türlü araştırmayı çalışmayı yapıyor. Üzüntümü sayının buralara kadar gelmiş olması. Biraz tavsiyelerinizi uyarsak her şey değişecek'' açıklamasında bulundu. 

BAHÇELİ'NİN AYM ÇAĞRISI

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin AYM'nin yeniden yapılandırılmasına yönelik çağrılarına da ''Parlamento yeni bir adım atarsa seve seve ben de varım.  Biz ne yapacağımızı paşiyana soracak değiliz. Meclis konuşmamda soyledim'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.