Hava Durumu

Erdoğan'dan İnce'ye Pensilvanya davası!

Malatya mitinginde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın İnce bana icazeti Pensilvanya değil halkım verdi. Sen de genel başkanın gibi yalancı olmaya mecbur musun? İnce'ye 'Pensilvanya iddianı ispat edemezsen namertsin' dedim. Hala ispat edemedi. Dava açtım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2018 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2018 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan İnce'ye Pensilvanya davası!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

- Geçtiğimiz 16 yılda ülkemizi her alanda 3,5 kat büyüttük. 20 yıl öncesinin Malatya'sını düşünüyorum. Nerede o Malatya nerede bugünkü Malatya. Alt yapısıyla üst yapısıyla bugün bambaşka bir malatya var. 2023 hedeflerimize ulaşarak ülkemizi 2 kat daha büyütmeye talibiz. Bizim siyasetimiz daima hizmet siyaseti olmuştur. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz.

Bugüne kadar hep bu anlayışla çalıştık. 24 Haziran'da da milletimizden yeniden hizmet için yatırım için, proje için destek istiyoruz. Şimdi 24 Haziran'da güçlü meclis için Cumhurbaşkanlığında şahsımı mecliste AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? Güçlü hükümet için Cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? Sizlerin desteğiyle irade erdem ve cesaretle hep beraber Türkiye'yi şahlandırıyor muyuz? Malatya bu heyecanıyla sandıklar 6'da altı diyecek mi? Allah hepinizden razı olsun.

- Geçtiğimiz yıl Malatya'ya geldiğimizde 1 milyar 162 milyon liralık yatırımın toplu açılışını yapmıştık. Geçtiğimiz 16 yılda Malatya'da gerçekleştirdiğimiz yatırımların tutarı 16,5 katrilyon.

- Eğitimde 5 bin 552 yeni derslik yaptık. Üniversiteyi biz yaptık. Şehrimize ikinci devlet üniversitesini kazandırdık. Onlar laf üretir, biz icraat üretiriz. Malatya Turgut Özal üniversitesinin müjdesini yaklaşık 1,5 ay önce rahmetli Özal'ın vefat yıl dönümünde milletimizle paylaşmıştık. Yeni üniversitemizin bir kez daha Malatya'ya hayırlı olmasını diliyorum. Yükseköğrenim talebelerimiz için 8 bin 221 kişilik yırtlar açtık. Malatya Stadyumu 27 bin kişilik kapasitesi ve modern imkânlarıyla şehrimize ve takımımıza yakışır bir eser oldu. Yeni stadın yapılmasıyla eski stadın yerini "Millet Bahçesi" yapıyoruz. Yani İngiltere'de bir Hyde Park olacakta niçin benim Malatyamda da böyle güzel bir millet bahçesi olmasın.

- TOKİ vasıtasıyla 12 bin 163 konut yaptık. Sağlıkta 8'i hastane olmak üzere 45 tesisi şehrimize kazandırdık. Bunlardan biri de 800 yataklı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'dir. Malatya'ya ülkemizin ve Avrupa'nın en büyük karaciğer nakil enstitüsünü kazandırdık. Hedefimiz Malatya'yı sağlık turizminin en önemli şehirlerinden biri haline getirmek. Bunun için 300 yataklı Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'yle 217 yataklı Onkoloji Hastanesi'nin de aralarında bulunduğu 5 sağlık tesisinin daha inşaası sürüyor. 300 yataklı Battal Gazi Devlet Hastanesi'nin ihalesini önümüzdeki ay yapıyoruz. Doğanyol, Kale, Kuluncak, Arguvan ilçelerimizi de devlet hastanelerine kavuşturuyoruz.

- Geçtiğimiz 16 yılda 2 katrilyon liralık bir kaynak kullanarak şehirdeki tüm yetimlerin, dulların, engellilerin, yaşlıların, kimsesizlerin, şehit ailelerinin, gazilerin yanında olduk.

- Malatya'nın bölünmüş yol uzunluğunu 36 kilometreden 417 kilometreye çıkardık. Aralarında Karahan Tüneli ve Erkenek Tüneli'nin de bulunduğu 8 adet tünel ve 18 köprü ile tüm engelleri aştık. Malatya Darende Gölbaşı yolu, Malatya Ekiman yolu, Kömüray Köprüsü, kuzey çevre yolunun da aralarında bulunduğu 7 ulaşım projesini önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamlıyoruz. Malatya hızlı tren konforunu kullanacak illerimiz arasında yer alıyor. Sivas-Malatya ve Malatya-Elazığ hızlı tren hatlarının proje çalışmaları sürüyor. İnşallah en yakın zamanda inşaasına da başlanacak. Malatya Havalimanı'nın yolcu sayısı biz geldiğimizde 89 bindi. Şimdi bu sayı 886 bin oldu. Malatya Havalimanımızı daha önce terminal binası dahil yatırımlarımızla büyüttük, modernize ettik. Bununla da kalmadık, şimdi Malatya'ya yeni bir havalimanı terminal binası kazandırıyor ve inşallah 2020 yılında hizmete alıyoruz. Malatya'ya 8 baraj ve bir gölet inşaa ettik. 11 barajın inşaası da sürüyor.

- Kayısı başta olmak üzere meyve ve sebze ticaretinin geliştirilmesi için lisanslı depoculuğu getiriyoruz. Bir başka önemli adım Türkiye Ürün İhtisas Borsası kurulmasına karar verdik. Böylece ülkemiz tarım ürünleri ticaretinin merkezi haline gelecek.

- Bana icazeti Pensilvanya değil, bana icazeti halkım verdi. AK Parti'yi Pensilvanya'dan icazet alarak kurmuşum. İnce, şimdi sen bu iddianı ispatlamadığına göre, davayı açtım, yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Niye yalan söylüyorsun? Senin Genel Başkanın yalancı diye sen de yalancı olmaya mecbur musun? Hadi bakalım ispat et.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.