Hava Durumu

Erdoğan'dan İstanbul'daki itirazlarla ilgili flaş açıklamalar...

İstanbul'daki seçim itirazlarına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Usulsüzlüklerin tamamı usulsüz. Seçim bitti, yargı süreci başladı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2019 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2019 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan İstanbul'daki itirazlarla ilgili flaş açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

PUTİN İLE GÖRÜŞME

Rusya ile iş birliğimiz artarak, güçlenerek  devam ediyor. Putin ile ocak ayından bu yana 3. defa bir araya geleceğiz. Suriye başta olmak üzere bölgesel meseleleri ele alacağız. Ticaret hacmimiz geçtiğimiz yıl yüzde 15 artışla 26 milyara ulaşmış bulunuyor. Ancak bu rakamın çok daha üst düzeyde olacağına inanıyoruz.

Vize serbestisi konusu da gündemde.

OPERASYON MESAJI

Bütün hazırlıklarımız yapılmış durumda. Herşeyiyle hazır durumdayız. O sır cümle masada. Bir gece ansızın gelmesi gereken yere gelebiliriz. Ele alacağımız konulardır.

NETANYAHU'NUN BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

Netanyahu'nun yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırıdır. Tabi Amerika'yı arkalarına almak suretiyle bu adımları atmışlardır. 

Yarın İsrail'de yapılacak seçim öncesi böyle bir adımın atılması ve Ortadoğu'ya karanlık gelecek hazırlaması kabul edilebilir bir şey değildir. Bunu da ayrıca görüşeceğiz. Kesinlikle Batı Şeria Filistinlilerin topraklarıdır. Bizler bugüne kadar nasıl Filistinlilerin yanında yer aldıysak bundan sonra da öyle devam edecek.

SEÇİM İTİRAZLARI

Usulsüzlüklerin neredeyse değil tamamı usulsüz. Bu işin seçim süreci bitti. Bundan sonraki yargı sürecidir. YSK, özellikle tüm siyasi partiler için, tüm halkımızın özellikle demokratik haklarını hukuk çerçevesinde koruma zorunluluğumuz var. 'Biz burada organize suçların işlendiğini gördük, görüyoruz' diyorlar. Biz de organize bazı suçların işlendiğini görüyoruz. Bazı televizyon, kamera tespitleri var. Nerede, ne gibi yolsuzluklar yapılmış, boş alanlarda, tarlalarda, adreslerde nasıl oy kullanılmış görmekteyiz. Bütün bunlarla bu adımları atacağız. Geçmişte Yalova'da, Ağrı'da bunların örnekleri var. ABD'de yüzde 1 gibi sıkıntılı oy olsa seçimin yenilenmesine gidiyorlar. 13-14 bin oy farkla kimsenin kazandım deme hakkı yoktur.

Örgütlü mücadelenin içinde savcılıklara duyurular var, savcılıklar da bu delillere dayanarak gereğini yapacaktır. Bir de sandıklarda hırsızlıklar var. Temennim odur ki, en ideal şekilde noktayı koyarız. 

Yasalara ters bir pankart asılmadıktan sonra kimsenin diyecek bir şeyi yoktur. Niçin 'Teşekkürler İstanbul' pankartları asıldı tartışması yaşanıyor. Bir seçim geçilmiş, İstanbul haklına teşekkür etmekten daha doğal ne olabilir. Ama bütün mesele, YSK'nın son noktayı koyduğu andır. 

TEŞEKKÜR AFİŞLERİ

Aynı şeyi Bay Kemal de  adayıyla birlikte İstanbul'un her yerine asabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.