Hava Durumu

Erdoğan'dan istifa iddialarına flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan İran ziyareti dönüşü, uçakta, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Bazı AK Partili belediye başkanlarının istifasının istenmesine dair soruyu cevaplayan Erdoğan "Bir makama getirilirken iyi de makamı boşaltmasının istenmesi niye yadırganıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2017 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2017 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan istifa iddialarına flaş açıklama!

Son dönemlerde siyaset dünyası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı belediye başkanlarının istifalarını istediği yönündeki haberlerle çalkalanıyor. İran ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, konuya açıklık getirdi.

Erdoğan, "Bir makama getirilirken her şey iyi güzel, ama benim metal yorgunluğu olarak dediğim durumlarda makamı boşaltılmasının istenilmesi niye yadırganıyor? Kaldı ki istifa ya da görevden ayrılma, bu davada bir sorun olarak görülmemelidir. Nitekim birçok arkadaşımız daha önce birçok görevlerini bırakmışlar, sonra başka görevler almışlardır. Ama dava olarak görmez de, hasbi değil hesabi davranırsan, 'Benim şanım var şerefim var' dersen, kusura bakma ama partinin şerefi herkesin şerefinin şanının çok daha önündedir" şeklinde konuştu.

Kuzey Irak'tan henüz ılımlı bir yaklaşım olmadığını söyleyen Erdoğan, "Alt seviyede de olsa IKYB ile bir temas var mı?" sorusuna  "Şimdi bizim o tür bir temas gayretimiz yanlış olur" şeklinde yanıt verdi.

"Türkiye ne bekliyor?" sorusu karşısında Erdoğan, Barzani ve avanesinin bu işten vazgeçeceklerini, atılan adımların da hukuki olmadığını söyledi.

Erdoğan önemli bir noktaya vurgu yaparak Barzani'nin referandumu iptal etmesi halinde Türkiye'nin yumuşayabileceğini söyledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.