Hava Durumu

Erdoğan'dan kentsel dönüşüm uyarısı: 'Evinizi müteahhide vermeye mecbur değilsiniz'

Üsküdar'da Hacı Harun Ekşi Camii'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümle ilgili olarak, "Bizim zorla bir kentsel dönüşüm adımımız yok. Bütün mesele gönüllülük esasına dayalı olarak. Bazı müteahhitler yüzde 60-70'ini alırım kapıya koyarım diyormuş. Müteahhide evini vermeye mecbur değilsiniz" açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2019 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2019 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan kentsel dönüşüm uyarısı: 'Evinizi müteahhide vermeye mecbur değilsiniz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde ibadete açılan Hacı Harun Ekşi Camisi'nde cuma namazını kıldı. Caminin açılışında konuşan Erdoğan, "Unutulmamak istiyorsak ya bu tür eserler inşa edeceğiz ya hayırlı evlatlar yetiştireceğiz. Bunlar kaldığı sürece bizler unutulmayız" dedi. 

"Burada depremle ilgili bir sıkıntı var. Bütün mesele gönüllülük esasına dayalıdır. Kimseyi buradan kovmaya dayalı bir şey, kentsel dönüşümde söz konusu değildir" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bazı müteahhitler diyormuş ki, 'Ben yüzde 60'ını yüzde 70'ini alırım, sizi de kapıya koyarım.' Müteahhidin dediği geçerli değil ki. Cumhurbaşkanı'nın, bakanların, belediye başkanını dediğini dinlemiyorsunuz müteahhidin dediğini dinliyorsunuz. Evinizi müteahhide vermeye mecbur değilsiniz. Allah göstermesin buralarda yarın bir gün deprem olursa ve bu depremden sonra hazmedemeyeceğimiz neticeler olursa ne yaparız o zaman."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.