Hava Durumu

Erdoğan'dan Kudüs için peş peşe kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin'deki son gelişmelerle ilgili peş peşe çok kritik görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan bu kapsamda Rusya Devlet Başkanı Putin, Almanya Başbakanı Merkel ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan Kudüs için peş peşe kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'deki son gelişmelerle ilgili olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü. İki lider, görüşmede, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve Gazze'de Filistinlilerin hedef alınması neticesinde yaşanan gerilim hakkında görüş teatisinde bulundu.      Erdoğan'ın konuyla ilgili olarak İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Cuma günü İstanbul'da gerçekleştireceği olağanüstü toplantı hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, uluslararası camianın Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de hadisenin takipçisi olmasının önemine işaret edildi.      Görüşmede, mevcut tablonun soruna çözüm bulunmasını zorlaştırdığı da vurgulandı.      İkili ilişkilere değinen Erdoğan ve Merkel, gerek ilişkilere ivme kazandırılması, gerek bölgesel konularda fikir teatisi için yakın temasta olma konusunda mutabık kaldı.

ERDOĞAN RUHANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle telefonda görüştü. Görüşmede, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin Gazze'de Filistinlileri hedef alması neticesinde bölgede yaşanmakta olan gerilim ele alındı.   İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) cuma günü İstanbul'da gerçekleştireceği olağanüstü toplantının Müslümanların ortak tavır sergilemeleri açısından büyük önem taşıdığını belirten iki lider, Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.   

ERDOĞAN - PUTİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin'deki son gelişmelerle ilgili olarak Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'le bugün telefonda görüştü. İki lider, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve Gazze'de Filistinli göstericilerin hedef alınması neticesinde bölgede yaşanan gerilimi ele aldı. Filistinli göstericilerin tüm dünyanın gözü önünde hunharca saldırıya uğramalarının utanç verici olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olarak, 18 Mayısta İstanbul'da düzenleyeceği İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi hakkında da bilgi paylaşımında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.