Hava Durumu

Erdoğan'dan öz eleştiri: 'FETÖ'cülere kaptırdık'

Beştepe'deki Adalet Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir öz eleştiride bulundu. Erdoğan, "UYAP gibi çok önemli bir teknolojiyi FETÖ'cülere kaptırdık. Orayı kendi sinsi emelleri için çok acımasız kullandılar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2018 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2018 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan öz eleştiri: 'FETÖ'cülere kaptırdık'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Adalet Şurası'nda konuştu, çarpıcı mesajlar verdi. Hükümete gelir gelmez Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet üzerinde yükseltme sözü verdiklerini hatırlatan Erdoğan, "Adaletin tesisi için 15 yıldır çalışıyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını gerçekleştirdik. Ama bir şeyi gerçekleştiremedik. Maalesef UYAP gibi çok önemli teknolojiyi, bu da bir özeleştiridir, FETÖ'cülere kaptırdık. Bu ağ orayı kendi sinsi emelleri için çok acımasız kullandılar. Oradan en büyük zulmü icra ettiler" dedi.

"BAŞKA ÜLKE TANIMIYORUM"

Düşmanlıkla adaletin yan yana yürüyemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "Darbe girişimi gibi dünyanın en vahşi saldırısını hukuk devleti ilkelerinden ayrılmadan bastıracak başka ülke tanımıyorum. Ülkeme darbe yapanlar senin ülkene geliyor, bunları koruma altına alıyorsun, bunları bize iade etmiyorsun. Sorulduğu zaman bunlar neymiş Batı adil davranırmış, bunlarda adalet falan yok" diye konuştu.

ABD'DEKİ DAVA: SAYGI DUYMUYORUM

Erdoğan, konuşmasında ABD'deki Hakan Atilla davasına da değindi. "Rıza Zarraf meselesinin hukukla alakası var mı?" diye soran Erdoğan, "Siyasi bir kararı açık ve net alabiliyorlar. Sene 99 ülkemizden kaçan malum teröristi veriyorlar mı? Bizden 12 terörist istediler, iyi niyetimizi gösterdik verdik. Şimdi sen de bize ver deyince vermiyorlar. 4 bin 500 koli bunlara gönderildi. Hukuka, kanuna zerre kadar saygıları yok. Kendilerinde verdikleri siyasi kararlarla kalkıp Türkiye'ye meydan okumaya yöneliyorlar. Beni bu noktada farklı görün, ben bunların bu tür kararlarına kesinlikle saygı duymuyorum, bunlara da inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

MOR BEYİN AÇIKLAMASI: BU OYUN DA BOZULDU

Konuşmasında 'mor beyin tuzağı'na da ayrı bir parantez açan Erdoğan, "Örgüt üyelerinin suçlarını gizlemek için 11 bin insanı ateşe atacak yöntemi kullanmıştır. Amaçları mücadeleyi sulandırmaktır. Kurumlarımız çalışması sonucunda bu oyun da bozuldu. Mağduriyetleri süratle telafi edilmektedir. Masum ve suçlu ayrımının ortaya konulacağına inanıyorum" dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.