Hava Durumu

Erdoğan'dan son dakika 'istifa' açıklaması

Nijerya cumhurbaşkanı Buhari ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istifasını istediğini belediye başkanlarına tekrar çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan son dakika 'istifa' açıklaması

Türkiye siyasetinin gündemini son bir aydır, Erdoğan tarafından istifaları istenen belediye başkanları oluşturuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Düzce belediye başkanı Mehmet Keleş'in görevi bırakmalarını ardından diğer bazı iller de gündeme geldi.

Bursa, Ankara, Balıkesir illeri tartışılırken, dün Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa ettiğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Erdoğan'ın net çağrılarına rağmen şu tarihe kadar görevden çekilmemeleri üzerine iktidar partisi süreci hızlandırmak adına bu isimlerle tek tek görüşmeler gerçekleştiriliyor.

Başbakan Binali Yıldırım ve Başkan Recep Altepe dün yaptıkları görüşmede istifa olayını değerlendirdi.

Ortak basın toplantısında Erdoğan'a  "İstifa etmezlerse bedeli ağır olur" şeklindeki sözleri hatırlatıldı. Erdoğan bunun üzerine,  "Bedeli ağır olur demedim. Gereği neyse yapılır dedim" şeklinde yanıt verdi.

3 belediye başkanının istifasını verdiğini fakat 3 başkanın henüz görevden çekilmediklerini hatırlatan Erdoğan, yakın zamanda onların da istifalarını vereceğine inandığını ifade etti.

Erdoğan şöyle devam etti: "İlgili arkadaşlarımız görüşmelerini yaptılar. Şu anda da zannediyorum bu istifayı vermenin onlar da hazırlığı içindeler. Yine söylüyorum, gereği neyse yapılacaktır. Çünkü yetkili kurullarımız bu konuyla ilgili kararını vermiştir. Arkadaşlarımızla ilgili özellikle bir olumsuzluk sürecini tahrik etmek değil tam aksine teşkilatımızın bu noktada varmış olduğu karar sürecidir. Çünkü biz sıradan bir parti değiliz. Bu davanın içerisinde yer alan arkadaşlarımız bu sistemin nasıl çalıştığını aslında çok iyi bilirler. Onlar da bize kalmadan gereğini yaparlar, yapmaları lazım. Zaten kendilerine tebliğ ettik."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.