Hava Durumu

Erdoğan'dan yeni operasyon mesajı: 'Her an duyabilirsiniz'

Ünlü isimlerle yaptığı sınır karakolu ziyaretini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerler için "Hepsi maşallah dimdik ve en ufak bir soru işareti yok" dedi. Erdoğan, yeni hedeflerin her an duyurulabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2018 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2018 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan yeni operasyon mesajı:                         'Her an duyabilirsiniz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'de Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, İstanbul'da yapımı tamamlanan 80 okul ve 59 okul spor salonunun açılış törenine katıldı.  Törende konuşan Erdoğan, bugün resmi açılışları yapılan 80 okuldan 25'inin Milli Eğitim Bakanlığı, 7'sinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 48'inin ise İstanbul Valiliği öncülüğünde, kurumların ve vatandaşların bağışı olarak İstanbul'a kazandırıldığını söyledi. Spor salonlarını ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiğini anlatan Erdoğan, derslik sayıları 2 bin 47 olan bu okullar ile spor salonlarının, yaklaşık 805 milyon liralık bir eğitim öğretim yatırımını ifade ettiğini aktardı.

İSTEDİĞİMİZ SEVİYEDE DEĞİLİZ

Türkiye'nin insan gücü niteliği yükseldikçe, araştırma geliştirmeden üretime kadar tüm alanlarda iddiasının da arttığını anlatan Erdoğan, "Geçtiğimiz yıl yüzde 7,4 büyüme kaydedebildiysek, ihracatımızı şubat ayı itibarıyla 160 milyar dolara çıkartabildiysek, kriz tellallarının tüm çabalarına rağmen hedeflerimize kararlılıkla ilerliyorsak, bölgemizde ve dünyada giderek daha etkin bir güç haline geliyorsak, bunların hepsinde eğitim öğretimde geldiğimiz yerin çok büyük payı vardır. Elbette elde ettiğimiz başarılar önemlidir, geldiğimiz yer de küçümsenecek gibi değildir. Fakat buna rağmen eğitim ve kültür konusunda tam istediğimiz seviyeye henüz ulaşamadığımıza inanıyorum. Milletimizin evlatlarına iyi bir eğitim ve öğretim vermek için yaptığı fedakarlığın büyüklüğü karşısında bulunduğumuz yer, olmamız gereken yer değildir" dedi.

DEVRİM YAPACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde eğitim ve öğretimin altyapısında gerçekleştirdiğimiz devrimi içeriğinde de hayata geçireceğiz." ifadesini kullandı. Erdoğan, "Tarihini hiç bilmeyen veya yanlış bilen, kültürünün zenginliğinden bihaber, medeniyetinin ışığından nasibini almamış bir gencimizi geleceğimizin teminatı olarak göremeyiz." şeklinde konuştu. Türkiye'nin büyüdükçe, geliştikçe, güçlendikçe karşısuna çıkan sorunların mahiyetinin ve çapının da ona göre değiştiğini vurgulayan Erdoğan, "işimiz kolay değil, nerelerden nerelere geldik." ifadelerini kullandı.

ORAYA DA BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ DEDİK

Hatay'da sınır karakoluna gerçekleştirdiği ziyarete değinen Erdoğan, "Oraya da bir gece ansızın gelebiliriz dedik, öyle gittik. Davulla zurnayla gitmedik. Orada askerimizle güzel bir buluşmamız oldu. Hepsi maşallah dimdik ve en ufak bir soru işareti yok ve yeni yeni hedeflere ilerlemenin hazırlığı içindeler. Ve yeni hedefleri de sürekli olarak her an duyabilirsiniz." açıklamasında bulundu.

KİMSENİN GÖZÜNE BAKMAYIZ

Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: "(Terör örgütleri) Onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. İşte ne oldu? Suriye'ye kaçtılar, Afrin'e kaçtılar, Sincar'a kaçtılar. Dedik ki Bağdat yönetimine, özellikle söyledik, 'Siz halledecekseniz halledin, yoksa biz gelip Sincar'da PKK'yı hallederiz.' Bütün bunlar için kimseden icazet beklemiyor, kimsenin de gözüne bakmıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.