Hava Durumu

Erdoğan duyurdu! Yardımcı doçentlik kalkıyor!

Marmara Üniversitesi'nin 135. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yardımcı doçentlikle ilgili çeşitli şikayetler vardı. Doktoradan sonra bir de yardımcı doçentlik olmayacak. Doktoradan sonra kazanan doçentliğe gidecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan duyurdu! Yardımcı doçentlik kalkıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sultanahmet'teki Marmara Üniversitesi Rektörlüğü binasında "Marmara Üniversitesi 135. Kuruluş Yıl Dönümü Programı"nda konuştu. Doktordan doçentliğe geçiş düzenlemesiyle ilgili müjde veren Erdoğan, "YÖK Başkanımıza bu talimatı verdik. Yardımcı doçentlikle ilgili çeşitli şikayetler vardı. Bu ara unvanı ortadan kaldırıp doktoradan doğrudan doçentliğe geçilebilecek bir çalışma yapalım. Büyük ihtimal önümüzdeki hafta parlamentoya gönderilecek ve böylece bu sorunu da çözeceğiz" dedi.

AKADEMİNİN DESTEĞİ..

Erdoğan, "Ülkemizin verdiği çok yönlü mücadelede akademinin desteği olmazsa olmaz mesabesindedir. Sosyal bilimlerde, temel bilimlerde, mühendislik bilimlerinde, sağlık bilimlerinde güçlü bir altyapıya, güçlü bir desteğe sahip olmadan bir devletin sadece kamu kuruluşlarının gücüyle hedeflerine ulaşması mümkün değildir." dedi.

'BİLİM ÖZGÜR ZİHİN DEMEKTİR'

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bilim demek özgür bir zihin demektir. Siz zihninizi belirli kalıpların, belirli ideolojilerin, belirli tezlerin emrine vermişseniz, bilim adamı sıfatınızı artık kaybetmişsiniz demektir. İşte Pensilvanya'nın emrine, her yanıyla cehalet kokan bir adamın emrine her şeyinizi teslim etmişseniz, ipotek altına vermişseniz, profesör de olsan hiçsin, çok farklı reklamın da olsa bir hiçsin. Kapınızdaki tabelada öyle yazıyor olmasının bir anlamı yoktur."

'MECZUPLUKLA MÜNBİTLİK ARASINDAKİ İNCE ÇİZGİYE DİKKAT ETMEK LAZIM'

Erdoğan, şunları kaydetti: "Yanlış anlaşılmasın. Ben demiyorum ki, 'Tüm bilim insanları bizim istediğimiz gibi düşünecek veya hepsi böyle, haşa. Ben aklını ilmini bu tür adamların emrine kiraya verenler için bunu söylüyorum. Bundan çok çektik. Bizim isteğimiz, bilimin özünü oluşturan objektiflikten hakkaniyetten farklılıklara saygıdan uzaklaşılmasından hareket edilmesidir. Meczuplukla münbitlik arasındaki o ince çizgiye dikkat etmek lazımdır."

'AKADEMİDEN DAHA GÜÇLÜ DESTEK BEKLİYORUM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine giden süreçte ve yeni dönemde akademiden çok daha güçlü, destek bekliyorum. Ülkemizin, milletimizin ve insanlığın hizmetine sunulacak özellikle de bu hedefi yakalayamamış doğru mecralara aktarılmamış bilgi, odaların dört duvarı veya kitapların iki kapağı arasında kalmaya mahkumdur." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.