Hava Durumu

Erdoğan'ın açıklamalarından sonra Altepe'den şaşırtan mesaj!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sırbistan dönüşünde sorunlu iller arasında Bursa'nın da olduğunu söylemesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Twetter hesabından mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2017 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'ın açıklamalarından sonra Altepe'den şaşırtan mesaj!

Türkiye siyaseti belediye başkanlarının istifa haberleri iddialarıyla çalkalanıyor. Gözler son birkaç gündür Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin üzerinde... Peki son bir aydır neler yaşandı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 23 Eylül'de istifa ettiğini açıklamış ve tüm Türkiye'de şok etkisi yaratmıştı. Topbaş görevi bırakmasının ardından, "Partim ve sayın genel başkanım uygun gördüler ve 2004 yılında İstanbul Belediye Başkalığı görevimi bana tevdi ettiler. Ben özelikle sayın Genel Başkanıma partimin her kademesindeki görevlilerine özellikle teşekkür ediyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Buna müsaade etmem, asla müsaade etmem. Ben bugün itibarıyla buradaki başkanlık görevimden ayrıldım, istifa ettim. Ama asla siyasi partimle bir bağ eksikliğim yok. Şu anda partimin üyesiyim. Buradan muhalefete ekmek çıkmaz." şeklinde açıklama yaptı.

Topbaş'ın görevini bırakmasıyla gözler diğer belediye başkanlarına çevrildi. AK Partili Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in de 2 Ekim'de istifa etmesi ile kafalarda "sıra diğer başkanlarda mı?" sorusu oluşmaya başladı.

Bir TV kanalında yayınlanan haber ise ortalığı iyice karıştırdı. Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir Belediye Başkanlarının istifalarını istediği iddia edildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptığı açıklamada haberlerin gerçeği yansıtmadığını, maksatlı ve yalan haberler olduğunu söyledi.

Altepe, "Bazı basın-yayın organlarında Sayın Cumhurbaşkanımızın istifamı istediği yönündeki haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür haberler şahsıma yönelik algı oluşturmak için yapılan maksatlı ve yalan haberlerdir" ifadelerini kullandı.

Asıl çarpıcı açıklama ise Sırbistan'dan dönen Erdoğan'dan geldi.

Erdoğan'ın uçakta  'Ankara ve Balıkesir dışında sorunlu başka il var mı?' sorusuna "Bursa" yanıtını vermesi gözlerin tekrar Başkan Recep Altepe'ye çevrilmesine neden oldu.

Erdoğan uçakta şunları söyledi: "Kusura bakmasınlar da; seçimle gelen seçimle gider ama bunlar bağımsız seçimle gelip bağımsız seçimle gitmiyorlar. Bunlar tabii ki bir iradenin yaptığı önseçimler vesaire neticesinde geliyorlar. İlanihaye buralarda kalınacak diye bir şey yok. Bazı arkadaşlarımızın bence bundan rahatsızlık duymaması, tam aksine, bizim yönetimimiz eğer böyle bir karar verdiyse, verecekse, o konuda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'mızın yaptığı gibi o nezaketi gösterir. Dolayısıyla bu hareketi güçlendirir. Bu hafta, önümüzdeki hafta içerisinde bazı görüşmeleri yapacağız, ondan sonra da nihai kararımızı vereceğiz çünkü her geçen vakit aleyhimizedir ve buna da pek tahammül edemeyiz."

Erdoğan'ın sözlerinin ardından Başkan Altepe bugün Twitter'dan mesaj yayınladı.

Altepe'nin açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu...

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.