Hava Durumu

Erdoğan'ın Gökçek'e başka seçenek bırakmayan sözleri!

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, belediye başkanlarının istifa etme süreçlerinin hızlı tamamlanmasına ilişkin Erdoğan'ın kararlığının çok etkili olduğunu belirtip, çarpıcı tespitlerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2017 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2017 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'ın Gökçek'e başka seçenek bırakmayan sözleri!

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifası ile başlayan süreçte son olarak dün Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe görevi bıraktığını açıkladı.

Yaklaşık bir aydır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifalarını istediği belediye başkanları tartışılıyor.

Ahmet Davutoğlu sessiz sedasız çekilerek hiçbir zorluk çıkarmamıştı. Erdoğan'ın talebi üzerine İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş da direnmeden çekildi. Aynı şekilde Düzce ve Niğde belediye başkanları da işi fazla uzatmadan istifalarını verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur son ana kadar bekleyen isimler oldu.

Gökçek'in Erdoğan'ı ikna çabaları sonuç vermedi... Altepe ise son ana kadar bekledi. Dün bu anlamda çok hareketli saatler yaşandı. 16.00'da bir açılışa katılan Recep Altepe, sonrasında yaptığı basın açıklaması ile "Alnımız ak, başımız dik" diyerek istifa ettiğini açıkladı. Aynı saatlerde Beştepe'de Erdoğan'la görüşen Gökçek, toplantı sonrası Twetter'dan cumartesi günü istifasını açıklayacağını belirtti.

Son isim Başkan Uğur kaldı. İddialara göre o da yakın zamanda görevden çekilecek...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Gökçek-Erdoğan cephesine ilişkin önemli tespitlerde bulundu.

Gökçek'in ikna çabalarının sonuç vermediğini belirten Selvi, Erdoğan'ın kararlılığının bu sürecin kısa sürede sonlanmasında oldukça etkili olduğunu ifade etti.

YAZIYI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.