Hava Durumu

Erdoğan: Irak ile askeri işbirliği ve güven anlaşması yapılmasına karar verdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ile Ankara'da ortak açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Irak ile Askeri iş birliği ve güven anlaşmasının aramızda yapılmasına karar verdik" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2019 22:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 22:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan: Irak ile askeri işbirliği ve güven anlaşması yapılmasına karar verdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Abdülmehdi ile ortak basın toplantısında konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Irak ile geçmişten bu yana kapsamlı iş birliğimiz olmuştur. Irak'ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğü Irak siyasetinin temelini oluşturuyor.

- DEAŞ işgalinden zarar gören bölgelerin yeniden kalkındırılmasına öncelik verdiğimizi teyit ettik Irak'ın güneyine kadar uzanan ticaret koridoru tesis edilmesini teyit ettik. Irak'ta başkonsolosluklarımızı tekrar faaliyete geçirmek ve yeniden açmak suretiyle ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz.

- Irak'ın Astana platformunda gözlemci olarak yer almasını memnuniyetle karşılıyoruz.

- Türk yatırımcılar Irak'tan vazgeçmedi, işçilerimiz, mühendislerimiz bu uğurda canlarını da verdi.

- Çalışma grubumuzun en kısa sürede çalışmalara başlamamıza mutabık kaldık. DEAŞ PKK ve FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi ve Irak ile Askeri iş birliği ve güven anlaşmasının aramızda yapılmasına karar verdik.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ise şu ifadeleri kullandı:

- Bizlere karşı gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye ile Irak iki komşu ülke ve ortak çıkarları bulunmaktadır .İnşallah geleceğimizi beraberce inşa edeceğiz. Görüşmelerimiz yoğun ve verimliydi.

- Şu anda Irak'ın tüm Türkiye'nin sahip olduğu fırsatlardan en iyi şekilde faydalanma zamanının geldiğini düşünüyorum. Irak bugün itibariyle güvenlik konusunda sorun yaşamamakta her ne kadar DEAŞ tekrardan güçlenme çabasında olsa da artık etki boyutu çok düşük. Irak topraklarında kontrol ettikleri hiçbir yer yok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.