Hava Durumu

Erdoğan Macron'u topa tuttu: 'Haddini ve boyunu aşan laf'

AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u topa tuttu. Macron için "Garip garip şeyler söylüyor" diyen Erdoğan, "Türkiye ile SDG arasında arabulucu olabiliriz lafı, haddini ve boyunu çok aşan bir beyandır" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2018 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2018 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan Macron'u topa tuttu: 'Haddini ve boyunu aşan laf'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu, çarpıcı mesajlar verdi. 2019 seçimleriyle ilgili değerlendirme yapan Erdoğan, "Hedeflerimizi yeterince anlattığımızda 2019 seçimlerindeki hedeflerimize ulaşabilmemize mani bir durum olacağını düşünmüyorum. AK Parti'ye ne bu kifayetsiz muhalefete ne FDETÖ ne PKK ne de dış güçler zarar verebilir" dedi.

HATADA ISRAR EDENLER...

Partideki değişimin altında yatan asıl sebebi anlatan Erdoğan, "Bir partide küçük olsun benim olsun zihniyeti kök salmaya başlamışsa durum vahimdir. AK Parti bu zihniyetten uzak tutmak için elimizden geleni yaptık. Elbette zaman zaman bu yanlışa kapılan oldu. İkazlarımızı yaptık. Hatasını anlayanlara ve davaya sarılanlarla yolumuza devam ettik. Hatada ısrar edenlerle yolumuzu ayırma mecburiyetinde kaldık. Metal yorgunluğu ifadesiyle kast ettiğim buydu. Kısa sürede gerçekleştirdiğimiz değişimle bu tehditten kurtulduk. Yeniden diriliş hamlesi başlamış oldu. Eksikleri telafi ederek yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

OYUNA GELEN ARKADAŞLARIMIZ VAR

Parti içinde bazı isimlerin ülke ekonomisiyle ilgili karamsar yaklaşımlarına da tepki gösteren Erdoğan, "Büyüme rakamı belli oldu, Türkiye  2017'de yüzde 7.4 oranında bir büyüme kaydetti. G20 ülkeleri arasında birinci sırada yer alıyoruz. Kredi derecelendirme kuruluşlarının nasıl yayınlar yaptığını küresel sermaye girmesin diye nasıl gayret gösterdiklerini biliyorsunuz. Bu oyuna gelip aramızdaki bazı arkadaşların içimizdeki bazı arkadaşlarımızın ülkedeki ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamalar yapma yanlışı içine düşmeleri bizi üzmüştür" ifadelerini kullandı.

YENİ OPERASYON HAZIRLIĞI

Erdoğan'ın gündeminde Zeytin Dalı Harekâtı da vardı. Harekâtla ilgili son bilgileri paylaşan Erdoğan, " Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 800'ü buldu. Siirt'te 6 köy korucusu şehit, 7 yaralı. Afrin şehir merkezinin ele geçirilmesiyle operasyonun hedefleri büyük ölçüde gerçekleşti.  Şimdi Tel Rıfat başta olmak üzere çevrenin kontrolünü sağlamak üzere harekata devam ediyoruz. Ayn el Arap, Tel Abyad, Resulayn, Haseke gibi Irak sınırına doğru olan bölgeleri de terörden temizlemek için gereken hazırlıklara başladık" dedi.

BİZE VERİLEN SÖZLER VAR

Menbiç üzerinden ABD'yi de eleştiren Erdoğan, "Menbiç'te bize verilen sözler var. Oradan hareketle bu görüşmeleri yapıyoruz. Obama'dan tutun bugüne kadar... Obama'nın bizzat bana verdiği söz var. Sınırlarımızda bu unsurların bulunmasına tahammül edemeyiz. Müttefik  ülkelerin askerlerine zarar vermek gibi bir niyetimiz yok. Ama teröristlerin ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşmalarına izin vermeyiz. Tespit ettiğimiz her teröristi etkisiz hale getirmek sorumluluğumuzun gereğidir. Bunu yapmazsak milletimize anlatamayız" diye konuştu.

BİR GECE ANSIZIN...

Irak'taki terör örgütü PKK'nın varlığıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Irak'ta da bölücü terör örgütünü çıkarmak ve faaliyetlerini bitirmek zorundayız. Sincar'la ilgili değişik şeyler konuşuluyor. Neden gündeme geldi? Sincar, Kandil'in bir alternatifidir. Bizim için Kandil neyse Sincar da odur. Dolayısıyla Sincar PKK'dan, terör örgütlerinden, ismi ne olursa olsun, temizlenene kadar bu devam edecek. Onun için bir gece ansızın oraya da gidebiliriz" dedi.

FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON'A TEPKİ

Erdoğan, konuşmasında terör örgütü YPG'yle ilgili skandal açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'u da topa tuttu. "Son dönemde Fransa'nın yanlış bulduğumuz tavrından üzüntü duyuyoruz" diyen Erdoğan, "Geçen hafta Macron'un kendisiyle bizzat görüştüm. Baktım garip garip şeyler söylüyor. Tabii garip garip şeyler söyleyince de kendisine biraz frekansı yüksek oldu ama söylemek zorunda kaldık. Çünkü bizim Silahlı Kuvvetlerimizi, bizi, kalkıp da asla kabullenemeyeceğimiz bir yere oturtmak kimsenin haddine değil. Eskiden beri ülkelerinde serbestçe faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarını dün bir kez daha en üst düzeyde ağırlayanlar, bunun Türkiye'ye karşı husumet ifadesinden başka bir anlamı olmadığını bilmelidir" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN ARABULUCUYA İHTİYACI YOK

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: Ey Batı, 'SDG' dediğiniz Suriye Demokratik Güçleri, bu terör örgütünün aynısıdır. Bunlarla siz, bizi aldatmaya çalışıyorsunuz. Kusura bakmayın, biz bunların hepsinin temelini biliriz, hücrelerini okuruz. Dolayısıyla, bunları bize yutturamazsınız. Bunların adresine varana kadar, hepsinin künyesi bizde var. 24 saatte bir ismini değiştirseniz, biz bunları tanırız. 'YPG'ye destek garantisi verdik...' Lafa bak. Türkiye ile SDG arasında arabulucu olabiliriz lafı, doğruysa, bunu söyleyen kişinin haddini ve boyunu çok aşan bir beyandır. Türkiye'nin arabulucuya ihtiyacı yok. Türkiye'nin ne zamandan beri terör örgütleriyle bir masaya oturmak gibi sorunu var? Nereden çıkardınız bunu? Siz terör örgütleriyle masaya oturabilirsiniz ama Türkiye, terör örgütleriyle mücadelesini Afrin'de olduğu gibi yapar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.