Hava Durumu

Erdoğan Mattis ile görüştü! Referandum yanlış bir adım

Beştepe'de ABD Savunma Bakanı James Mattis'i kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,Bakan Mattis ile Kuzey Irak'ın bağımsızlık referandumu kararı, Suriye ve Irak'taki durum ile terörle mücadele konularını görüştü

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan Mattis ile görüştü! Referandum yanlış bir adım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Savunma Bakanı James Mattis'i kabul etti.

Erdoğan'ın Beştepe'deki kabulü, 1 saat 10 dakika sürdü.Kabulde, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

GÖRÜŞMEDE HANGİ KONULAR ELE ALINDI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Savunma Bakanı Mattis'i kabulünde, ikili ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Beştepe'de gerçekleşen kabulde, DAEŞ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadele konusundaki kararlılığın yanı sıra Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiği vurgulandı. Bu çerçevede, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referanduma gitmesinin yanlış bir adım olacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, konuk bakana, ABD'nin PYD/YPG'ye verdiği destekten Türkiye'nin duyduğu rahatsızlıkları da dile getirdiği kaydedildi. DAEŞ'ten temizlenen yerleşim birimlerinde yönetimin yerel halka bırakılması gerektiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri oluşturmayı hedefleyen mekanizmanın desteklenmesinin önemine de değindi.

Irak'ta Kandil ve Sincar'daki PKK unsurlarına karşı ortak mücadelenin, savunma sanayi alanında işbirliğinin ele alındığı kabulde, Türkiye ve ABD'nin stratejik ortaklıklarının ve NATO'da iki önemli müttefik olduklarının da altının çizildiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.