Hava Durumu

Erdoğan: 'Ortada garip bir senaryo var'

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Meclis'teki yaşanan gerginlikle ilgili, "Siz hiçbir zaman kahramanca f-16'lara karşı duranlardan olmadınız, tanklara karşı duranlardan olmadınız" diyerek CHP'li Özel'e tepki gösterdi. Erdoğan, İYİ Parti'yle ilgili olarak da "Garip bir senaryo var" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2018 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2018 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan: 'Ortada garip bir senaryo var'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Dün Meclis Genel Kurulu'nda şahit olduğumuz görüntüleri asla tasvip etmediğimi burada bir kez daha ifade etmek isterim. Kendi hastalıklı siyasetlerini ülkenizin milli bayramını zehirlemek için kullananları şiddetle kınıyorum. Dün yalan yanlış her türlü ifadeleri orada kullananlara gerçeği tekrar hatırlatmak istiyorum. 15 Temmuz gecesi saat 23.17 ana muhalefetin başındaki zat Atatürk Havalimanı'nda tankların başındakilerle görüşme yapılıyor yol açılıyor Bay Kemal Bakırköy'e kaçıyor belediye başkanının evinde misafir ediliyor. Biz Marmaris'ten Atatürk Havalimanı'na geliyoruz.

Dün orada bir terbiyesiz vardı nasıl olduğunu nereden biliyorsun? Kalkıp İstanbul Emniyet Müdürü ile şöyle konuşmuşmusuz inmişiz. İnsanda ahlak denilen bir şey olur. 23.17'de sen genel başkanınla oradasın biz Marmaris'ten oraya uçağımızla geliyoruz orada F-16'lar hala uçuyor. On binler orada. Sen CHP'lileri kandırabilirsin ama o on binleri kandıramazsın. Siz her zaman kuyruğu kıstırıp kaçtınız zaten. Sizler Bağdat Caddesi'den alkışlayanlardan oldunuz.

16 saat süren operasyonu havalimanında yönettik. Sen kahve yudumlarken biz Atatürk Havalimanı'nda bakan milletvekili arkadaşlarımla beraber oradaydık. Ertesi gün cuma biz oradan ayrılmadık. Operasyon bitti bitine kadar dimdik durduk.

Nasıl olsa Cumhurbaşkanı balkonda oturuyor konuşma hakkı yok oaradan bol bol sallıyorsun edepsizcve el kol hareketi yapıyorsun. Sen bu el kol hareketini; yaptırmam ya, AK Parti Genel Başkanı'na yapabilirsin ama bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na yapamazsın. Onun için bir defa haddini beleceksin. Ama bunlarda böyle bir ahlak anlayışı yok. Dün oradaki (Genel Kurul'daki) gelişmeler gerçekten bir afet, bir felaketti. Cumhurbaşkanı'na hakaret etmeyi siyaset sanan bu zihniyet kendi çirkefliği içinde boğulmaya mahkumdur. 15 tane adamını gönderdin sözde İYİ Parti'ye peki bu 15 tane adamın senin sözde İYİ Parti'yi kabul etti mi? Etmedi. Sözde İYİ Parti'nin koltuklarında senin 15 adamın yok niye oraya gitmediler? Demek ki gönderdiğin yeri beğenmediler. Demek ki ikna edemedin. Sözde İYİ Parti dün orada 3-4 kişi vardı arka koltuklar CHP Grubu'nun sıralarında. Fırsat oldu sözde İYİ Parti değerlendirmiş oldu. Şu anda çok garip bir senaryo ortada. Hafta sonuna kadar nasıl oynanacak bu senaryo göreceğiz. Biz bu konuda adımımızı atmışız. İlkini ayın 6'sında açıklayacağız bu bizim manifestomuz olacak. Ardından aday tanıtım toplantımızda seçim beyannamemizi milletimize açıklama imkanını bulacağız.

Ana muhalefetin başındaki zat Osmanlı'ya iftira attı. Bu ne edep dışı bir yaklaşımdır. Osmanlı'yı Yörüklere Türkmenlere zulmetle itham eden bu zatın gönül dünyasının milletimizden ne kadar uzak olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bir defa haddini bileceksin. Sen nasıl oluyorsa Yörüklerden Osmanlı'yı koparmaya çalışıyorsun?

Bu zatın boyunun ölçüsünü yüreği yetip de meydana çıkabilirse inşallah 24 Haziran'da göreceğiz. Dün Meclis'te yaşanan hadiseleri milletime bırakıyorum. BayKemal zaman geçirme gel hemen aday oluver. Niye sağda solda arayıp duruyorsun? Bir genel başkana da yakışır aday olmak gel aday oluver.

Bay Kemal sen memurdun o zaman OHAL kararları nasıl alınır devam eder etmez bilmezsin. Bu ülkede OHAL ile idare edildiği dönemler bizim OHAL kararlarını uyguladığımız dönemler gibi değildi. O zaman fabrikalar sürekli greve giderdi. Tüm sanayi kesimine seslenmek isterim 7. OHAL dahil bir fabrikada grev söz konusu mu? Şu süreç içerisinde Türkiye'de sanayi durmamıştır. Tezgah bozulacak çünkü. Size bu tezgahı bozdurmayız. Bay Kemal biz Cudi'den Kandil'den Tendürek'ten çıkmayacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.