Hava Durumu

Erdoğan, Özbekistan'da: 'Gönüller arasına sınır çizilmez'

Özbekistan Parlamentosu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ata yurdumuz gözbebeğimiz Özbekistan'a yaptığım bu devlet ziyareti vesilesiyle siz değerli kardeşlerime hitap etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Gönüller arasına sınır çizilmez" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2018 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2018 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan, Özbekistan'da: 'Gönüller arasına sınır çizilmez'

Özbekistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Parlamentosu'na hitap etti, dikkat çeken mesajlar verdi. "Ata yurdumuz gözbebeğimiz Özbekistan'a yaptığım bu devlet ziyareti vesilesiyle siz değerli kardeşlerime hitap etmekten büyük memnuniyet duyuyorum" diyen Erdoğan, "Asya'nın kalbinde Doğu ile Batı'nın güney ile kuzeyin buluştuğu Özbekistan'a kendimizi evimizde hatta evimize dönmüş hissediyoruz. Gönüller arasına sınır çizilmez. Kalpleri yürekleri bir olanlar için mesafelerin hiçbir anlamı yoktur. Bizim inancımızda kardeşlik en kıymetli hazinedir. Özbekistan'ın bağımsızlığını yeniden kazanması Özbek kardeşlerimiz kadar Türk milleti için de büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Bugün biz aslında 25 anlaşmayı imzaladık" ifadelerini kullandı.

BEREKETLİ TOPRAKLAR

Yer altı yer üstü zenginlikleriyle Özbekistan'ın bereketli topraklar olduğunu belirten Erdoğan, "Buralardan her şey çıkar. Yeter ki azmedelim. Özbekistan'ın bu yeniden yükseliş döneminde Türkiye her türlü desteği vermeye hazırdır. Mirziyoyev (Özbekistan Cumhurbaşkanı) kardeşime Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağladığı için bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.