Hava Durumu

Erdoğan: Tehditler haklı davamızdan vazgeçiremeyecek

Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de ve Suriye'nin kuzeyinde attığımız adımlar, milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin hak, hukuk ve menfaatlerini koruma hususundaki hassasiyetimizi açıkça ortaya koymuştur. Örtülü veya açık hiçbir yaptırım tehdidi Türkiye'yi haklı davasından vazgeçiremeyecektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2019 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2019 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan: Tehditler haklı davamızdan vazgeçiremeyecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre  Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş senedi olan Lozan Barış  Antlaşması'nın imzalanmasının 96'ncı yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğunu  yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, bu yılın aynı zamanda İstiklal  mücadelesinin başlangıcının da 100'üncü yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Dünyanın en güçlü ordularına karşı verdiğimiz Milli Mücadele,  ülkemizin bağımsızlık belgesi olan Lozan Antlaşması'yla taçlanmıştır. Türkiye  Cumhuriyeti, bir asır önce olduğu gibi bugün de bağımsızlığına, bekasına, vatandaşlarının huzur ve güvenliğine yönelik her türlü tehdidi bertaraf edecek  güce ve kararlılığa sahiptir.

Son dönemde Doğu Akdeniz'de ve Suriye'nin kuzeyinde attığımız adımlar,  milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin hak, hukuk ve menfaatlerini koruma hususundaki  hassasiyetimizi açıkça ortaya koymuştur. Örtülü veya açık hiçbir yaptırım tehdidi  Türkiye'yi haklı davasından vazgeçiremeyecektir. Bu düşüncelerle Lozan Barış  Antlaşması'nın 96'ncı yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'i  ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimizi saygı ve  minnetle yad ediyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.