Hava Durumu

Erdoğan, Trump'la görüşecek

Fransa'da Tillerson ile görüşmesi sonrası açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme yapacağını söyledi. Çavuşoğlu, görüşmeyi Trump'ın talep ettiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan, Trump'la görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'da ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüşmesi sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın yarın telefon görüşmesi yapacağını söyleyen Çavuşoğlu, görüşmeyi Trump'ın talep ettiğini belirtti. Çavuşoğlu, "Yarın iki başkan da telefonda görüşecek. Sayın Trump, Cumhurbaşkanımız ile görüşmek istiyor. Saati de belli oldu" dedi.

'O BANA DÖNMEDİĞİ SÜRECE'

Erdoğan, 16 Ocak'ta, Trump ile Suriye konusunda görüşme olup olmayacağı ile ilgili ''Şu anda henüz kendisini aramayı düşünmüyorum. Çünkü daha önce bunları konuştuk, o bana dönecekti. O bana dönmediği sürece ben ona dönmem'' demişti. Erdoğan ''(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin ile iki üç gün önce konuştuk, telefon diplomasimiz devam ediyor'' diye eklemişti.

DESTEK VERMEDİKLERİNİ SÖYLEDİ

Tillerson ile görüşmede daha çok Suriye'yi ele aldıklarını, Türkiye'nin PYD/PKK'ya verilen silahlardan duyduğu rahatsızlığı ABD'li mevkidaşına tekrar dile getirdiğini belirten Çavuşoğlu, "Türkiye'de duyulan rahatsızlığı gündeme getirdik. (Tillerson) YPG'nin burada bir oluşum içine girmeleri için bir destek vermediklerini, siyasi oluşum da dahil bir destek vermediklerini bugün vurguladı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.