Hava Durumu

Erdoğan uyardı: Bunlar hesaba çekilmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Gaziantep Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Fırsatçıları eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çarşıda, pazarda, marketlerde fiyatlar üreticiden alındıktan sonra aracılar vasıtasıyla tırmandırılıyor. Fiyatlar birbirini tutmuyor. Burada belediyelerimize büyük görevler düşüyor. Bu tür fiyat artıranları hesaba çekmeniz lazım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2019 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2019 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan uyardı: Bunlar hesaba çekilmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. İşte adaylar;

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı: Fatma Şahin

Araban: Mehmet Özdemir

İslahiye: Kemal Vural

Nizip: Mehmet Sarı

Nurdağı: Ökkeş Kavak

Şahinbey: Mehmet Tahmazoğlu

Şehitkamil: Muhammet Rıdvan Fadıloğlu

Yavuzeli: Mustafa Kemal Sakaroğlu

Oğuzeli: Mehmet Sait Kılıç - (Cumhur İttifakı Adayı)

Karkamış: Mehmet Seydi Yılmaz - (Cumhur İttifakı Adayı)

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep  Tayyip Erdoğan, "Muhacirlere sevgili Peygamberimizin sünnetine uygun şekilde  ensarlık yapan Gaziantepli kardeşlerime, her birine teşekkür ediyorum. Ülkemizin  huzurunu bozmak, milletimizin arasına fitne sokmak için çırpınan içerideki  gafillere, teröristlere, dışarıdan gelen ajanlara itibar etmeyen her bir  Gaziantepli kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Bu kardeşlerimin göğüs kafeslerinde  taşıdıkları o tertemiz kalpleri bana göre dünyanın en itibarlı madalyasıdır."  dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahinbey Karataş Spor Salonu'nda düzenlenen AK  Parti Gaziantep Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Konuşmasına, bir Gaziantep  türküsünün sözleriyle başlayan Erdoğan, 31 Mart akşamı Gaziantep'te yeni  destanlar yazacaklarını söyledi.

Gaziantep'in, hemen yanı başındaki Suriye'de 8 yıldır süren kriz  karşısında gösterdiği vakur, şefkatli, merhametli, sabırlı duruşla tüm dünyaya  insanlık dersi verdiğini vurgulayan Erdoğan, teröristlerden arındırılan  bölgelerin yeniden kalkındırılmasında da büyük sorumluluk üstlendiğini,  fedakarlık yaptığını belirtti.

Erdoğan, bu vesileyle yaklaşık 2 hafta önce Fırat Kalkanı bölgesinin  idari yapılanmasını yürütürken görevi başında vefat eden Gaziantep Vali  Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller'e rahmet, ailesine sabırlar diledi.

Hem sınır ötesinden ülkeye yönelik saldırılarda hem de sınır ötesi  operasyonlarda şehit olanları rahmetle yad eden Erdoğan, sözlerini şöyle  sürdürdü:

"Şehitler tepesini boş bırakmayan, yattığı toprak, tuttuğu bayrak  belli tüm kahramanlarımıza ve geride bıraktıkları ailelerine şükranlarımı  sunuyorum. Şehir nüfusunun neredeyse yüzde 20'sine ulaşan muhacirlere sevgili  Peygamberimizin sünnetine uygun şekilde ensarlık yapan Gaziantepli kardeşlerime,  her birine teşekkür ediyorum. Ülkemizin huzurunu bozmak, milletimizin arasına  fitne sokmak için çırpınan içerideki gafillere, teröristlere, dışarıdan gelen  ajanlara itibar etmeyen her bir Gaziantepli kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Bu  kardeşlerimin göğüs kafeslerinde taşıdıkları o tertemiz kalpleri bana göre  dünyanın en itibarlı madalyasıdır. Rabbim inşallah bu fedakarlıklarınızın  mükafatını her iki dünyada da verecektir."

Şimdiden 31 Mart'ın müjdesini gördüğünü ifade eden Erdoğan, kurulduğu  günden beri Ak Parti Gaziantep teşkilatı bünyesinde görev yapmış, partiye, şehre,  ülkeye, demokrasiye hizmet etmiş tüm isimlere teşekkür etti, hayatını  kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Bugüne kadar belediyelerde görev yapan tüm  isimlere de şükranlarını sunan Erdoğan, seçimlerde partiyi temsil edecek adaylara  başarı dileğinde bulundu.

Erdoğan, "Gaziantep'in bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden,  gönül belediyeciliğinden yana kullanacağına inanıyorum. Cumhur İttifakı ile  kurduğumuz gönül birliğine özellikle sahip çıkacak ve inşallah hep birlikte en  yükseğe taşıyacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gaziantep, 31 Mart'ta sandıkları patlatıyor  muyuz, gönül belediyeciliğini zafere taşıyor muyuz, 31 Mart'a kadar gece gündüz  demeden çalışıyor muyuz?" sorularına salonu dolduranlardan aldığı "Evet" yanıtı  üzerine "Maşallah, rekor bir oy oranı bekliyorum. Seçim gecesi sizlerden müjdeli  haberler bekliyorum." dedi.

35 KATRİLYON YATIRIM

"Gaziantep, sadece insanlığın, ahde vefanın, bölüşmenin değil aynı  zamanda sanayinin, ticaretin, ihracatın, tarımın, turizmin de şehridir." diyen  Erdoğan, AK Parti hükümetlerinin, Gaziantep'in bu kadim mücadelesine destek olmak  için şehre bugüne kadar 35 katrilyon yatırım yaptıklarını kaydetti.

Eğitimde 10 bin 830 yeni derslik inşa ettiklerini dile getiren  Erdoğan, 60 binden fazla yükseköğrenim öğrencisinin öğrenim gördüğü şehre ikinci  devlet üniversitesini, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesini  kurduklarını, yükseköğrenim öğrencileri için 9 bin 440 kişi kapasiteli yurt  binalarını hizmete soktuklarını, bir kaç yıl içinde 2 bin 250 yatak kapasiteli  yeni yurt binalarını şehre kazandıracaklarını bildirdi.

Şehre 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum inşa ettiklerini  hatırlatan Erdoğan, millet bahçesi projesinin en güzellerinden birini  Gaziantep'te gerçekleştireceklerini, toplamda 546 bin metrekarelik alanda çocuk  kütüphanesinden yüzme havuzuna kadar her türlü sosyal ve spor tesisine sahip  millet bahçesine Hasan Celal Güzel'in ismini verdiklerini bildirdi.

İçinde millet kıraathanesinin de olduğu 65 bin metrekarelik ikinci bir  millet bahçesini de eski stadyumun yerine yapacaklarını dile getiren Erdoğan,  şunları kaydetti:

"Bir zamanlar Gaziantep'in kültürünü, kimliğini sembolize eden Alleben  Deresi'ni o eski günlerine kavuşturmak için rehabilite edip şehrin dokusuna ve  kültürüne uygun rekreasyon alanı yapıyoruz. Gaziantep savunmasının  kahramanlarından Şahinbey'in şehit edildiği bölgeyi milli mücadele tabiat parkı  haline getiriyoruz. Toplu konutta şu ana kadar 16 bin 219 konutu hak sahiplerine  teslim ettik. Ülkemizin en büyük ve en kapsamlı toplu konut projesi olan kuzey  şehir projesini başlattık. Yerel ve yatay mimari ilkesiyle inşa edeceğimiz 50 bin  konutluk yeni bir şehri tüm ticari, sosyal kültürel alanlarıyla birlikte  kuruyoruz. Bunu Türkiye'de şu anda sadece Gaziantep yaşıyor. 2 bin 795 konutun  inşası ile yol çalışmaları devam ediyor. Ayrıca şehrimizin güneyindeki Geneyik  bölgesinde 140 bin vatandaşın yaşayacağı bir şehir daha kuruyoruz. Bu yıl 2 bin  750 konutla bu projenin inşasına başlıyoruz."

Erdoğan, Şahinbey Karataş Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti  Gaziantep Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'ndaki konuşmasında,  şehirde son 16 yılda, 19'u hastane olmak üzere toplam 80 sağlık tesisi inşa  edildiğini söyledi.

Açacakları yeni tesisler arasında 2019'da hizmete açacakları bin 875  yataklı şehir hastanesinin de bulunduğu 6 sağlık tesisinin inşasının devam  ettiğini belirten Erdoğan, ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, gazilere,  engellilere ve yaşlılara yaklaşık 4 katrilyon kaynak aktardıklarını vurguladı.

"Bay Kemal, bunlardan haberin var mı? Bay Kemal'e sorarsan yok, hiçbir  destek verilmiyor. Ben sana resmi rakamları veriyorum Bay Kemal." diyen Erdoğan,  Gaziantep'e 2002 yılına kadar 116 bölünmüş yol yapıldığını, AK Parti ile bunun  396 kilometreye ulaşıldığını ifade etti.

Yapımı devam eden Islahiye-Kırıkhan yolunu Kahramanmaraş-Nurdağı  yolunu ve Kahramanmaraş-Narlı-Gaziantep yolunu bu yıl tamamlayacaklarını bildiren  Erdoğan, şöyle konuştu:

"Gaziantep-Birecik, Nizip-Karkamış, Gaziantep-Oğuzeli-Karkamış ve  Osmaniye-Nurdağı yolunu ise önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Şimdi gözümüzü  Amanoslara diktik. Amanos Dağlarını tünelle geçeceğimiz. İçinde viyadüklerin ve  köprülerin de olduğu Dörtyol-Hassa yoluyla ilgili adımı bu yıl içinde atmaya  başlıyoruz. Böylece Gaziantep ile İskenderun Limanı arasındaki mesafeyi de  kısaltarak yeni bir sanayi ve ticaret aksı oluşturuyoruz."

Erdoğan, Gaziantep-Osmaniye-Adana-Mersin hızlı tren projesinin  inşasının etap etap devam ettiğine bildirdi. Bu hızlı tren hattını Nurdağı  üzerinden Kahramanmaraş'a bağladıkları bilgisini paylaşan Erdoğan, ayrıca  Şanlıurfa-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nin de etüt çalışmalarının sürdüğünü  kaydetti.

Bir başka önemli ulaşım projesinin Gaziray olduğunu vurgulayan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hem metro standartlarında kent içi ulaşıma hem de hızlı  tren bağlantısıyla uluslararası ulaşıma hizmet verecek, günlük 358 bin yolcunun  taşınmasını sağlayacak 16 istasyonlu Gaziray'ın yapımı devam ediyor.  Belediyemizle müşterek yaptığımız dev bir yatırım. Bu CHP'nin yapabileceği iş  değil, bu bizim yaptıklarımız ve yapacaklarımız." ifadelerini kullandı.

"HAVALİMANININ YOLCU SAYISI 2 MİLYON 655 BİN OLDU"

Erdoğan, sürücüsüz metro hattı projesinin inşasına yakında  başlayacaklarını duyurarak, "Gaziantep Havalimanı'nın yolcu sayısı 2003'te 223  bin, geçtiğimiz yıl 2 milyon 655 bin oldu. Laf değil icraat. Bay Kemal, bizim  icraatımızın ulaştığı yere senin hayallerin bile ulaşamaz." dedi.

Havalimanının kapasitesini yıllık 5 milyon yolcuya çıkarmak için  yaptıkları yeni terminal binasıyla apronu seneye tamamlayacaklarını belirten  Erdoğan, Gaziantep'te 500 hektarlık bir alanda içinde her türlü lojistik  hizmetinin verildiği, gümrük işlemlerinin yapılabildiği otoyol ve demiryolu  bağlantısı da olan "lojistik köy" kurulduğunu anlattı. Erdoğan, tahsis ve imar  çalışmalarının bittiğini, yakında inşasına başlanacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'in uzun vadeli içme suyu ihtiyacının  karşılanması için Düzbağ Projesi'ni de hayata geçirdiklerini söyledi.

Ülkenin en büyük içme suyu projelerinden olan ve 1,2 katrilyon liraya  mal olan bu projenin ilk aşamasının tamamlandığını dile getiren Erdoğan, şunları  kaydetti:
  
"Projenin ikinci aşamasını oluşturan Düzbağ Barajı ve Düzbağ İçme Suyu  Arıtma Tesisinin proje çalışması devam ediyor. Son 16 yılda yaptığımız sulama  tesisleriyle Gaziantep'te 203 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Yaklaşık 80 bin  dekar mümbit araziyi sulayacak Doğanpınar Barajı'nın inşasında da artık sona  gelindi.

Gaziantepli çiftçilerimize toplam 1,5 katrilyon tutarında tarımsal  destek verdik. Bay Kemal, 'çiftçiler aç' diyordu, bu paraları onlara biz verdik.  Bunların hepsi kayıtlı. Senin attığın o lafların nerede kaydı var, bilmiyorum.  Verdiğimiz yaklaşık 2 katrilyon lira tutarındaki teşviklerle 86 bin Gaziantepli  işverenimize destek sağlandı. Gaziantep'te iki yeni organize sanayi bölgesiyle 2  teknokent, 10 araştırma-geliştirme ve 4 tasarım merkezi kurduk."

Erdoğan, kendisini dinleyenlere, "Önümüzdeki dönemde sizlerden  alacağımız güçle inşallah çok daha büyük projelere imza atacağız." şeklinde  seslendi.

"ÖNCE MİLLET ÖNCE MEMLEKET"

Erdoğan, salondaki vatandaşlardan 31 Mart seçimlerinde bir kez daha  hizmet siyasetine destek verme, "AK Parti belediyeciliği", "önce millet önce  memleket" deme sözünü aldı.

Gaziantep'te salonun dışında da kendisini çoşkulu bir kalabalığın  karşıladığına işaret eden Erdoğan, bunun 31 Mart'ın işareti olduğunu vurguladı.  "Rehavete kapılmayacağız. Aynı kararlılıkla yola devam edeceğiz." diyen Erdoğan, Gaziantep'in Türkiye'nin gönül coğrafyası zenginliğinin en güzel örneklerinden  biri olduğunu ifade etti.

Erdoğan, "Kendi sınırlarımız içerisindeki vatandaşlarımız kadar  sınırlarımızın ötesindeki dostlarımızın ve kardeşlerimizin de haklarını,  hukuklarını, onurlarını korumak görevimizdir." şeklinde konuştu.

"BİR GECE ANSIZIN GİDER GEREĞİNİ YAPARIZ"

Alandaki gençlerin tezahüratları üzerine kendisinin de gençlerle gurur  duyduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar gençliğimizle yürüdük, bundan sonra da gençliğimizle  yürümeye devam edeceğiz. Türkiye'nin Suriye, Irak, Kıbrıs, Balkanlar, Kafkaslar,  Orta ve Güney Asya politikalarını anlamak isteyenler gelip Gaziantep'e, buradaki manzaraya baksınlar. Biz bölüşmenin bereketine, dayanışmanın gücüne inanan bir  milletimiz. Biz bir tas çorbayı Çanakkale'de nasıl bölüştüysek, burada da aynı  şekilde bölüşüyoruz, bölüşmeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki sevgililer sevgilisi  Peygamberimiz ne buyuruyor, 'veren el alan elden hayırlıdır.' Bununla büyüdük,  bununla güçlendik, yine böyle devam edeceğiz.

Bunun için de siyasette, ekonomide elimizdeki imkanları dostlarımızla  paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Burada huzur ve güven içinde yaşarken  yanıbaşımızdaki kardeşlerimizi zalimlerin insafına, bombalarına, varil  bombalarına bırakamayız. Bunu kimi zaman göstere göstere yaparız ama kimi zaman  da sessizce yaparız. Mutlaka elimizden gelen gayreti ortaya koyarız ve bir gece  ansınızın gider gereğini yaparız."

"SORSANIZ HEPSİ DEAŞ'LA MÜCADELE İÇİN SURİYE'DE"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Coğrafyamızda hiçbir tarihi ve insani  ilişkileri olmayanlar 12 bin kilometreden gelip Suriye'de cirit atarken biz  elimiz kolumuz bağlı mı duracağız? Türkiye'yi buradan uzak tutmak isteyenlerin  derdi Suriye halkını özgürlüğe kavuşturmak değil tam tersine bataklığı  derinleştirmektir." dedi.

Gençlere seslenen Erdoğan, "Diyorlar ki Türkiye'nin Suriye'de ne işi  var. Onlara ne diyeceksiniz biliyor musunuz, 1998 yılında Baba Esed'le o zaman  Türkiye bir Adana Mutabakatı Anlaşması imzalandı. Ve bu anlaşma hala hükmü icra  edilmesi gerekli olan bir anlaşmadır, anlaşma metninin içinde bunlar vardır."  ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın 2010'da yenilendiğini ve aynı kararlılıkla şu anda da  hükmünü icra ettiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sorsanız hepsi de bunların DEAŞ'la mücadele için Suriye'de. DEAŞ'a ne  yaptılar bilmiyoruz ama 1 milyona yakın Suriyeli kardeşimizin ölümüne ya göz  yumdular ya da doğrudan ortak oldular. Irak'ta aynı şekilde 35 yıldır milyonlarca  masum insan hayatını kaybederken bu ülkeye kimin ne için geldiği artık  hatırlanmıyor bile.

Bir terör örgütü olmanın yanında İslam'ın da en büyük düşmanı olarak  gördüğümüz DEAŞ'la mücadelede somut başarıları olan tek ülke Türkiye'dir. Mesela  son 2 yılda yaklaşık 8 bin DEAŞ mensubunu gözaltına aldık, bunlardan 2 bin  300'den fazlasını tutukladık. Suriye krizi başladığından bu yana sınır dışı  ettiğimiz DEAŞ'lı sayısı 7 binin üzerindedir. Sadece El Bab'da 3 bin DEAŞ'lıyı  etkisiz hale getirdik. Denizlerde veya topraklarımız içinde çeşitli ülkelerden 1  milyona yakın kaçak göçmeni yakaladık, bunlardan 240 binini ülkelerine  gönderdik."

"MESELE DEAŞ, SURİYE VEYA IRAK MESELESİ DEĞİL"

Türkiye'de halen 4 milyona yakın çoğu Suriyeli sığınmacının hayatını  sürdürdüğüne dikkati çeken Erdoğan, "Buna karşılık koskoca Avrupa Birliği birkaç  yüz bin sığınmacıyı dahi koyacak yer bulamadı. Öyle ki bu yüzden Avrupa Birliği  üyesi ülkeler birbirlerine girdiler. Demek ki mesele DEAŞ, Suriye veya Irak  meselesi değil. Burada çok daha alçak bir senaryo var. Çok daha derin bir oyun,  çok daha karmaşık hesaplar var. Herkesin bir hesabı varsa unutmayın Allah'ın da  bir hesabı vardır." diye konuştu.

"Herkes hesabını yapar ama hesapların üzerindeki hesap Allah'ın  hesabıdır. Bu böyle bilinmeli." diyen Erdoğan, medeniyetin, tarihin ve kültürün  kendilerine gösterdiği şekilde hem Türkiye'nin hakkını, hukukunu koruyacaklarını  hem de dost ve kardeşlerine sahip çıkmayı sürdüreceklerini vurguladı.

"BÖLGEMİZİ BU BÜYÜK FELAKETTEN KURTARMAKTA KARARLIYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylesine büyük bir yükün ekonomik, sosyal,  insani bir takım sıkıntılarının olabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hamdolsun bugüne kadar milletimiz gerçekten çok büyük bir  alicenaplıkla bu sıkıntıları göğüslemiş, kendi dünyasında çözmeyi başarmıştır.  Onun için Gaziantep'in bu süreçte ayrı bir yeri var, siz başkasınız. Siz  kapılarınızı, gönlünüzü bu muhacir kardeşlerinize açtınız. Onun için başkasınız,  onun için farklısınız. Allah sizlerden razı olsun. Unutmayın Rabb'im de sizlere  cennetinde o onulmaz kapılarını açacaktır.

Suriye'de güvenli hale getirdiğimiz yerleri çoğalttıkça bu yükü daha  hızlı bir şekilde hafifleteceğiz. Şu ana kadar Suriye topraklarına geri dönen  sığınmacıların sayısı 300 bine yaklaştı. Münbiç ve Tel Rıfat ile Fırat'ın  doğusundaki yerleri teröristlerden arındırdığımızda milyonlara varan sayıda  Suriyeli kardeşimiz kendi evlerine dönme imkanı bulacak. Tüm bu meselelerin  çözümünde çok ciddi bir mesafe kat ettik. Bir yandan Ruslar ve İranlılar diğer  taraftan Amerikalılarla, tabii en başta Suriye'nin kendi halkıyla iş birliği  içinde bölgemizi bu büyük felaketten kurtarmakta kararlıyız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceliklerinin siyaset ve diplomasi yollarını  sonuna kadar kullanmak olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahinbey Karataş Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Gaziantep Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini karşılayan engelli mehter takımı ile yakından ilgilendi.

"Eğer İdlib'de ortak bir müdahaleyi Rusya'yla beraber yapmasaydık, yüz  binler İdlib'den bizim topraklarımıza gelecekti." diyen Erdoğan, yapılan  operasyonun bu işi çözdüğünü, İdliblinin kendi topraklarında kaldığını bildirdi.

Erdoğan, şu anda aynı şekilde koruma ve güvenliğin devam ettiğini,  gerektiğinde askeri yöntemlerden kaçınılmayacığının da Fırat Kalkanı ve Zeytin  Dalı Harekatları ile gösterildiğini vurguladı.

Münbiç ve Fırat'ın doğusu için gerektiği durumda kullanmak üzere  askeri hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığına işaret eden Erdoğan, halen süren  siyasi ve diplomatik süreçlerin neticelerini beklediklerini dile getirdi.

"İSTİKLALİMİZDEN, İSTİKBALİMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYİZ"

Rusya'da bulunduğu sırada yaptığı görüşmeleri anımsatan  Erdoğan,"Amerika'yla diplomasi devam ediyor, koalisyon güçleriyle devam ediyor.  Bunları yakın takipte devam ettireceğiz. Oldu oldu, olmadı bir gece ansızın  oralardayız. Bunun için bize bedel ödetme tehdidi yapanlara 'Biz bu bedeli öderiz  ama istiklalimizden ve istikbalimizden asla taviz vermeyiz' diyoruz." diye  konuştu.

Türkiye'nin son yıllarda pek çok tehdidin ve saldırının yanında  ekonomik tuzaklara da maruz kaldığının altını çizen Erdoğan, geçen yılın ağustos  ayından itibaren kur, faiz, enflasyon üçgeninde gerçekleştirilen ekonomik  saldırıya uğrandığını anımsattı.

Konu ekonomi olunca sıkıntıların çözümünün biraz zaman aldığını ifade  eden Erdoğan, daha önce başlatılan istihdam seferberliğiyle 2 yılda 1,5 milyonluk  ilave istihdam elde edildiğini anlattı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB), oda ve borsalarla bir  araya geldiği toplantıda taahhüt aldığını dile getiren Erdoğan, Türkiye'deki  odaların, borsaların 2,5 milyon istihdam sağlayacağını bildirdi.

"KAPILARIMIZI SONUNA KADAR AÇTIK"

Sanayiciye, tüccara, odalara, borsalara güvendiğini vurgulayan  Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz biriz, beraberiz, kardeşiz, yolculuğumuzu da böyle devam  ettireceğiz. Şimdi hem kaybımızı telafi etmek hem de atılım hamlesi başlatmak  için yeni bir seferberlik ilan ediyoruz. Sanayiciden esnafa, çiftçiden  ihracatçıya kadar her kesime üretimlerini, ticaretlerini, istihdamlarını  artırmaya yönelik destekler, teşvikler, muafiyetler veriyoruz. Üretimi ve  istihdamı artırmanın yolu yatırımdır. Hem kendi vatandaşlarımızdan hem de yurt  dışından ülkemizde yatırım yapmak isteyenlere kapılarımızı sonuna kadar açtık.  Hem Batı ülkelerinden, Orta Doğu'dan, Körfez'den, hem Orta Asya'dan, Uzak  Doğu'dan ciddi yatırımcı ilgisi var. Bunların fiilen hayata geçmesi ve istihdama  dönüşmesi zaman alıyor, bir anda bunlar olmuyor ama artık tünelin ucu göründü."

Erdoğan, kısa vadeli birtakım imkanları devreye aldıklarını ifade  ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şu tür sıkıntılarla karşılaştığımız oluyor, örneğin, bir KOBİ'ye  işini büyütmesi ve dolayısıyla istihdamı artırması için uygun şartlarda finansman  sağlıyoruz. Bazı kişilerin bu kaynağı işinde kullanmak yerine götürüp faize veya  benzeri finans araçlarına yatırdığını duyuyoruz. Aynı şekilde döviz kuru ve  enflasyon konusunda çok abartılı öngörülerde bulunup fiyatlarını şişiren kimi  ticaret erbabının tam tersi gelişmeler yaşanmasına rağmen aynı şekilde devam  ettiğine şahit oluyoruz."

"BUNUN ADI ÜLKEYE VE MİLLETE İHANETTİR"

Doların düştüğünü, borsanın yükseldiğini belirten Erdoğan, şunları  kaydetti:
  
"Benim burada bir ricam var, marketlere, çarşıya, pazara bakıyoruz,  maalesef, çarşı pazarda, marketlerde fiyatlar, üreticiden alındıktan sonra  aracılar vasıtasıyla tırmandırılıyor. Fiyatlar birbirini tutmuyor. Burada  belediyelerimize büyük görevler düşüyor. Bu tür fiyat artıranları hesaba çekmeniz  lazım, bunları silkelemeniz lazım. Benim vatandaşıma bu şekilde yüksek rakamlarla  bu fiyatlarda mal satanları hesaba çekmeniz lazım. Hazırlıklarımız var ve bu  uygulamayı da yapacağız, kusura bakmasınlar. Bunun adı ticaret, para kazanma  değildir. Bunun adı olsa olsa fırsatçılıktır, riyakarlıktır, tefeciliktir, hatta  ülkeye ve millete ihanettir. Bazıları, 'Serbest piyasa' diyor, geç bu işi.  Serbest piyasa başka bir şey. Fiyatları piyasa belirler, gerçek serbest rekabette  ama bu o değil. İşte pazara bakıyoruz ne alemde, markete bakıyoruz ne alemde.  Piyasayı manipüle ederek bu fırsatçılığı meşrulaştırmaya çalışmanın serbest  piyasa ekonomisinde yeri yoktur. Dünyanın hiçbir yerinde devletin ve toplumun  böyle bir çarpıklığa göz yumması, gözünü hırs bürümüş bir avuç spekülatöre teslim  olması söz konusu olamaz."

Erdoğan, Gaziantep'in son dönemde yaşanan dalgalanmalardan en az  etkilenen şehirlerden olduğunu söyleyerek, Gazianteplileri ahlaki duruşları  nedeniyle kutladı.

Milletin bağrından çıkan AK Parti'nin her seçimi halka hesap verme  vesilesi olarak gördüğüne işaret eden Erdoğan, her seçimde milletin karşısına en  ideal, çalışkan, ehil kadroyla çıkmaya çalıştıklarını, 31 Mart seçimleri için de  böyle bir çalışma yaptıklarını bildirdi.

Cumhur İttifakı'nın önemine değinen Erdoğan, bazı yerlerde ittifak  kapsamında MHP'li adayların gösterildiğini, "Bu bizim partiden, şu sizin  partiden" anlayışının olmaması gerektiğini, beraber çalışılacağını kaydetti.

Erdoğan, daha sonra belediye başkan adaylarını tanıttı.

NOTLAR

Toplantı dolayısıyla salonda kurulan dev platformda Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile partinin Gaziantep Büyükşehir  Belediye Başkanı Fatma Şahin'in fotoğraflarının yanı sıra "Tevazu, Samimiyet,  Gayret ile Önce Millet Önce Memleket" yazılı pankart yer aldı.

Salonda "Sen zalime korkusun dünyasını karartan, mazlumlara ışıksın  geceyi aydınlatan", "Adamdır adam gadanı alam", "Yılmayan, yorulmayan, bayrağı  yerde koymayan, tek sevdası vatan Recep Tayip Erdoğan" yazılı pankartlar  asıldı.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan için hazırlanan "Lider" filmi ile  Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin için hazırlanan film gösterildi.

Erdoğan, partisinin ve Cumhur İttifakı'nın Gaziantep Büyükşehir ve  ilçe belediye başkan adaylarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Toplantıya, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile Çalışma ve Sosyal  Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma  Betül Sayan Kaya, Genel Sekreter Fatih Şahin, Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve  milletvekilleri de katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.