Hava Durumu

Erdoğan ve Putin arasında telefon trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin telefonda görüştü.  Putin'in Erdoğan'ı yeniden AK Parti Genel Başkanlığına seçilmesinden dolayı tebrik ettiği ve iki ülkenin ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik meselenin konuşulduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2017 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2017 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan ve Putin arasında telefon trafiği

Telefonda görüşen iki lider, stratejik ortaklığın derinleştirilmesine karar verdi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, liderlerin Suriye'deki çatışmasızlık bölgelerinde atılacak yeni adımları masaya yatırdığını bildiriyor. Konuşulan başlıklar arasında ticari ve ekonomik ilişkilerdeki kısıtlamaların kaldırılması, Akkuyu Nükleer Santral projesi ve Türk Akımı da var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Putin,  Erdoğan'ı, yeniden AK Parti Genel Başkanlığına seçilmesinden dolayı tebrik etti.

Erdoğan ve Putin'in, Türkiye-Rusya ilişkilerini normalleştirmeye yönelik adımların hızlandırılmasının yanı sıra Suriye meselesini de görüştükleri belirtildi.

İki liderin, Suriye'de çatışmasızlık bölgelerinin oluşturulmasının sürece ivme kazandıracağına dikkati çektikleri kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.