Hava Durumu

Erdoğan ve Putin Soçi'de bir araya geldi! Çok önemli mesajlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Erdoğan, görüşme öncesinde "PYD ve YPG Münbiç'ten ve Fırat'ın doğusundan temizlenmeden Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlanamaz" açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2019 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2019 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan ve Putin Soçi'de bir araya geldi! Çok önemli mesajlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye konulu Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesi bir araya geldi.

ERDOĞAN'DAN 'FIRAT'IN DOĞUSU' MESAJI

Görüşme öncesi açıklama yapan Erdoğan, şunları söyledi: "PYD ve YPG Münbiç'ten ve Fırat'ın doğusundan temizlenmeden Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlanamaz.  Güvenli bölge konusunun ayrıntılarını ABD ile görüşmeye devam ediyoruz. Suriye'de güvenli bölge fikrini milli güvenlik kaygılarımızı gidermeye hizmet ettiği ölçüde biz de destekliyoruz. Bu fikre Rusya'nın da olumlu yaklaşmasından memnuniyet duyuyoruz. Rusya ile eşgüdüm halinde hareket etmeyi arzu ediyoruz.

İdlib'de Rusya'dan beklentimiz varmış olduğumuz anlayışa devam edilmesi. İdlib'de hava sahasının kullanımı bağlamında sergilenen iş birliğinin Afrin ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde de sergilenmesi çok önemli. 

Anayasa komitesine dair tıkanıklığın artık aşılması gerekiyor. Komitenin ilanını kısa sürede sonuçlandırabiliriz."

PUTİN: SURİYE'DEKİ HEDEFLERE UZLAŞIYLA ULAŞABİLİRİZ

Rusya Devlet Başkanı Putin de "Türkiye ile birlikte Suriye'de taraflar arasındaki diyaloga yeni bir ivme kazandıracağımıza eminim. Suriye'deki hedeflere aktif, kapsamlı çalışmalarla ve uzlaşıyla ulaşabiliriz. Türkiye ile yürütülen çalışmalar sayesinde Suriye'de önemli mesafe katettik" diye konuştu.

ERDOĞAN RUHANİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'den önce İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi. Sanatoryum Rus'taki görüşme 1 saat sürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.