Hava Durumu

Erdoğan:Yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz

Afyonkarahisar'da düzenlenen AK Parti İstişare kampında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan İdlib operasyonu hakkında konuştu. Erdoğan Astana'da alınan kararların uygulamaya konulduğunu belirterek, "Yeni bir Kobani yaşatmayacağız" dedi

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2017 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2017 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan:Yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Birileri partimizdeki değişimle ilgili ifadelerimizi ısrarla farklı yönlere çekme gayretinde. Kimse kendisini davamız üzerinde göremez. Bu davanın her bir ferdi, yaptığı hizmetler itibariyle başlı başına bir abide, kahramandır. Şahsım dahil kimse kendisini davanın üzerinde göremez.

Birliğimizi, kardeşliğimizi her zamankinden çok daha güçlü tutmamız gerekiyor. Türkiye'ye yönelik her saldırı, başımıza musallat edilen her şey sorumluluğumuzu artırmaktadır.

Vesayet odaklarıyla birlikte hareket etmeyi milletin rızasına tercih edenler vardı, bugün esameleri okunmuyor. Bölücü örgüt ve uzantıları zehirli dilleri ve kan kusan eylemleri ile milleti diz çöktüreceklerini sandılar. Siyasi ceset haline dönüştüler.

"İHANETİ DÜŞÜNECEK ÇOK ZAMANLARI OLACAK"

FETÖ davaları sonuçlanmaya başladı. Yargı önünde hesap verenlerin yaptıkları ihaneti düşünecek çok zamanları olacak. FETÖ hukuka hesap verirken milletin vicdanında çoktan hapsoldular. Şimdi yalanlarla kendilerini kurtarma gayreti içindeler. Mahkemedeki şovlara bakmayın.

15 Temmuz gecesi bütün olanlar, o geceyi bizzat yaşayanlar nasıl bir mücadeleden çıktığımızı ifade edeceklerdir. Bir millet ki F-16'ların altına bu kadar büyük bir cesaretle yatabiliyorsa topların karşısında durabiliyorsa buradaki imanın söndürülmesi mümkün değildir.

"ESKİSİ KADAR RAHAT DEĞİLLER"

Ne doğuda ne batıda FETÖ'nün mensupları artık eskisi kadar rahat değildir. Sadece devlete değil dine de paralel bir yapı kurulduğu görünüyor. FETÖ dinimizle ilgili karanlık düşünceleri olanların kullanılma aracı hale gelmiştir.

PKK, DEAŞ Batı'ya sığınıyor. FETÖ de Batı'da... Çok ciddi parasal destek veriyorlar. Bizden bazı kişileri istiyorlar. Bizden istediklerinizi alabilmeniz için istediklerimizi verin. Biz istediğimiz zaman yargı diyorsunuz.

Gezi olaylarıyla FETÖ ihanetinin ilgisi olmadığını söyleyen ya cahil ya da aynı ihanetin içindedir. Bölücü terör örgütünün eylemleri ile DEAŞ'in alakası olmadığını iddia ediyorsa ya dünyadan bihaber ya da bir parçasıdır.

"BİZ GİTMEDİĞİMİZDE SURİYE BİZE GELİYOR"

Suriye ve Irak'taki gelişmelerin Türkiye'den bağımsız olmadığı cümle alemin malumudur. Biz Suriye gitmediğimizde Suriye bize geliyor. Suriye'de çok ciddi bir devlet yapılanması çalışması var. Biz sessiz kalırsak, ki geciktik, bu yapılanma tahakkuk edecektir. Bu dönemde sessiz kalamayız dedik. Cerablus'taki, bu adımın kendisidir.

"GÜNEY SINIRIMIZDAKİ İLLERİMİZ TEHDİT ALTINDA"

Biz El Bab'a inince birileri tutuştu. Biz buralarda DAEŞ ile mücadele ettik. Mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürdük. Güney sınırımızdaki illerimiz tehdit altında. Biz tedbirimizi almamış olsaydık bugün 3-5 havan topu geliyorsa başka bombalar da gelecekti. Biz angajman kuralları ile karşılık verince sindiler.

"BUGÜN BİZE DÜŞEN GÖREV İDLİB"

Halep'teki insanlar varil bombalarından İdlib'e kaçmak zorunda kaldılar. Bugün milyonlarca insan İdlib'de. Bugün bize düşen görev İdlib'dir. İran, Rusya ile bu çalışmaları yaptık. Alınan kararları uygulamaya koyduk. Dışarda Rusya, içerde Türkiye olarak ÖSO ile bu çalışmaları sürdürüyoruz.

Dün itibariyle adımı atılan, bu sabah ise uygulamaya başlayan süreç şu anda devam ediyor ve herhangi bir sıkıntı olmadan Özgür Suriye Ordusu ile beraber bizimle desteğimizle oradaki gayret, sakin bir şekilde devam ediyor.

En doğudan Akdeniz'e oluşturulmak istenen bir terör koridorunu biz bozmak mecburiyetindeyiz, buna müsaade edemeyiz. Eğer biz buna müsaade edersek yeni bir Kobani yaşarız, kusura bakmasınlar. Biz yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz ve bunu yaşatmayacağız.

Kim ne derse desin, ne düşünürse düşünsün. Biz, Türkiye'nin, Suriye ve Irak kaynaklı tehditlerle köşeye sıkıştırılmasına izin vermeyeceğiz. Saldırıları kaynağında çözme stratejisini adım adım hayata geçiriyoruz. Fırat Kalkanı ilk adımdır. Şimdi İdlib'de operasyon yürütülüyor.

"TEKRARLAYAYIM: BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

Bize dostluk gösterene yüreğimiz de kollarımız da sonuna kadar açıktır. Bize husumet besleyenlere sözümüzü ise burada bir kez daha tekrarlayayım, bir gece ansızın gelebiliriz. Sürekli bilgileri alıyoruz, gelişmeleri adım adım takip ediyoruz.

2019'daki yerel seçimlerde alacağımız sonuçların morali ile cumhurbaşkanlığı seçimlerine gireceğiz. Boşa geçirecek tek bir saniyemiz yok. Şahsım dahil olmak üzere çok çalışacağız. Tüm teşkilatımız dağ tepe demeden koşturacağız. Gönül teması sağlayacağız. Hizmetler aynı şekilde devam edecek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.