Hava Durumu

Eren Erdem hakkında flaş karar! Cezası belli oldu

Kapatılan Karşı gazetesine yönelik FETÖ soruşturması kapsamında eski CHP Milletvekili Eren Erdem, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2019 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2019 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Eren Erdem hakkında flaş karar! Cezası belli oldu

Kapatılan Karşı gazetesine yönelik FETÖ davasında 17-25 Aralık'ta yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılanan Eren Erdem'in, 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, mütalaaya karşı sanık ve sanık avukatlarının beyanlarını aldıktan, sanıklara son sözlerini sorduktan sonra dosyayı karara bağladı.

Eren Erdem'in, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, Erdem'in "soruşturmanın gizliliğini ihlal" ve "gizli tanığın ifşası" suçlarından ise, suçların yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatini kararlaştırdı.

FETÖ soruşturması kapsamında 4 aydır tutuklu olan Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem'inde aralarında buluğunduğu 2'si tutuklu 11 kişinin davasına bugün devam edildi.

Hakkında bir önceki celse savcının verdiği mütalaada, "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek"  ve "Gizliliğin ihlali" suçlarından 8,5 yıldan 19 yıla kadar hapsi talep edilen Eren Erdem son savunmasını yaptı.

Erdem, "İlla bana ceza kesilecekse siyasi başka bir örgüte bağlayın. Ondan aklayayım kendimi. Ama FETÖ'ye bağlamayın. Bir yere kaçacağım yok" diyerek beraatini talep etti. 

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Eren Erdem ve Onur Kala getirildi. Tutuksuz sanıklardan Turan Ababey, Kutlu Esendemir ve Emre Erciş ile sanık avukatları hazır bulundu. Duruşmayı, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bir süre izledi. Ayrıca CHP Milletvekilleri Muharrem Erkek, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, eski milletvekilli Barış Yarkadaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda partili de duruşmada hazır bulundu.  

Mahkeme başkanı, sanık Onur Kala'nın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığını ve ifadesinde verdiği bilgilerin faydalı olup olmadığı yönünde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazıldığını ancak yazıya henüz cevap gelmediğini belirtti. 

SAVCILIĞIN SUÇ DUYURUSU TALEBİNE RET

Duruşma savcısı, MİT TIR'ları soruşturmasındaki gizli belgelerin usulsüz şekilde ele geçirilmesi iddiasına ilişkin sanık Eren Erdem hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Mahkeme heyeti, dosyanın karar aşamasına gelmiş olması, savcılığın ayrıca suç duyurusunda bulunabileceği gerekçesiyle bu talebi reddetti.

TANIK DİNLENDİ

Daha sonra Eren Erdem'in tanığı Kemal Özkiraz dinlendi. Özkiraz ifadesinde, Eren Erdem'i 5-6 yıldır tanıdığını ve arkadaşı olduğunu belirterek, "Eren'e, FETÖ'cü iddiası bize çok komik geliyor. Darbe girişiminden 2-3 gün sonra ben Eren'e 'Abi bu darbe girişimi başarılı olsaydı, ne olurdu?' diye sordum. O da bana 'İlk beni öldürürler' dedi. Çünkü kitapları ortada" diye konuştu.

ERDEM SON SAVUNMASINI YAPTI

Mütalaaya karşı savunması sorulan Eren Erdem, 9 aydır tutuklu olduğunu söyleyerek, "Kendimi ihraç fazlası kot gibi hissediyorum. Siz tahliye ettiniz, üst mahkeme tutukladı. Elinizde kaldım. Kaçma şüphesi denilerek tutuklandım. Bir ihbar olması gerekiyor ama ihbar yok. Gizli tanık, bir televizyona çıkarak 'Çikolata kutularıyla gazeteye CD geliyordu. Yusuf diye biri getiriyordu' diyor. İlk celse savcı, 'Yusuf kim' diye sorduğunda 'Bilmiyorum' demişti. Yusuf'un gerekçelendirilmesi ve somutlaştırılması lazım. Kim bu Yusuf? Bana ceza verecekseniz de Yusuf'u bulup verin. İlla bana ceza kesilecekse siyasi başka bir örgüte bağlayın. Ondan aklayayım kendimi. Ama FETÖ'ye bağlamayın. Benim bir geçmişim var, bir duruşum var, ilkeli bir insanım. Ben sadece iki örgüte üyeyim. Birincisi Cumhuriyet Halk Partisi, ikincisi Beşiktaş'tır" dedi.

"BİR YERE KAÇACAĞIM YOK, BERAATİMİ TALEP EDİYORUM"

Erdem, "Oğlum beni havalimanında çalıştığımı sanıyor. Ona göre pilotum. Esas hakkındaki mütalaa kafa yapıyor sayın başkanım. Okuyunca rakı içmiş gibi oluyorum. Türkiye'nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim. Adalet talep ediyorum. Siyasetin, hukukun üzerindeki gölgesinin kalkmasını talep ediyorum. Neyle suçlandığımı bile anlamış değilim. Bu ülkeye hizmet etmeye devam etmek istiyorum. Beraat edersem siyaset yapmak istiyorum. Devrimci bir ailenin kültüründen geliyorum. Benim sicilime bu kara lekeyi sürmeyin başkanım. Beni böyle FETÖ ile ilgili bir suçla mahkum etmeyin. 9 ay boyunca utanç duyarak yattım cezaevinde. Cezaevinden hastaneye götürülürken FETÖ'cü ve cinsel suçluların iki gruba ayrıldığını gördüm. Bana 'FETÖ'cü müsün, cinsel misin?' diye sordular. Üçüncü bir seçenek yok. FETÖ'yü tercih etmektense cinseli tercih ettim başkanım" diye konuştu. Babasının işten atıldığını, kirada oturduğunu ve işçi olduğunu da söyleyen Erdem, "Böyle FETÖ'cü gördünüz mü? Bizler şerefli insanlarız. Hiçbir zaman bir örgüte teslim olmadık. Gazete para bulamadığı için battı. Hıncını almak için sanık, gizli tanık oldu. Bu ağır ceza davası değil, ticari bir davadır. Siz bana müebbet de kesseniz ben sizin mahkemenizin yargılamasından razıyım. Bir yere kaçacağım yok. Ben bu ülkenin evladıyım. Paris'in sokaklarındansa ülkemin cezaevini tercih ederim. Ben gitsem giderdim zaten. Beraatimi, aileme kavuşmamı sağlamanızı talep ediyorum" diye konuştu. Duruşma, savunmaların alınmasıyla devam ediyor.

4 YIL 2 AY HAPİS CEZASI

Kapatılan Karşı gazetesine yönelik FETÖ davasında 17-25 Aralık'ta yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılanan Eren Erdem'in, 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, mütalaaya karşı sanık ve sanık avukatlarının beyanlarını aldıktan, sanıklara son sözlerini sorduktan sonra dosyayı karara bağladı.

Tutuklu sanık Eren Erdem'in, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, sanığın, "soruşturmanın gizliliğini ihlal" ve "gizli tanığın ifşası" suçlarından ise, suçların yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatini kararlaştırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.