Hava Durumu

Erkunt Traktör : 'Kadın işgücü olmadan ekonomik kalkınma sağlanamaz'

Otomotiv sektöründe bir ilke imza atıp kadın mavi yaka çalışan istihdamını başlatan Erkunt Traktör, diğer firmalara da örnek teşkil ediyor. Kadınların üretime ve sosyal hayata katılmadan ekonominin canlanmasının mümkün olmadığını belirten Erkunt Traktör Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan: "Türkiye için çok önemli olan bu girişimimiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bir teşekkür belgesi ile de ödüllendirildi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2018 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2018 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erkunt Traktör : 'Kadın işgücü olmadan ekonomik kalkınma sağlanamaz'

Ülkenin ekonomik gelişimi için kadınların iş hayatına katılım oranının artması gerektiğinin altını çizen Armağan, kadınların da artık erkek işi gibi görülen birçok sektöre girebildiğini, bu ayrımın yapılmasının yanlış olduğunu belirtti.

Armağan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu konudaki çalışmalar ülkemizde de Birleşmiş Milletler öncülüğünde yavaş ama ümit verici bir şekilde ilerliyor. Bu hassasiyette olan dostlarımızı UN Women's Empowerment Principles imzacısı olmaya davet ediyorum. Ben ilk imzacılarındanım. Kadınlarla çalışmaktan çok memnunum. Traktör fabrikamızda kabin montaj hattımıza eleman alırken yapılacak işin hassasiyeti ve temizliği öne çıkınca, kadın mavi yaka alımına öncelik verdik. Bu otomotiv sektöründe bir ilktir ve sektöre bir mesajdır. Mavi yaka kadının sektörü ya da kaderi sadece tekstil olmamalı. Kadın otomotivde de neleri başarabileceğini görmeli, kendine güvenmelidir."

 Toplumdaki bazı alışkanlıkların ve önyargıların kırılması için sanayicilere de çok iş düştüğünü ifade eden Armağan, "Biz de kalıpları kırabilmeli ve yeni ufuklara bakabilmeliyiz. Demeliyiz ki; 'toplumun yarısı kadın, o halde kadın iş gücü muhakkak değerlendirilmeli ve onlara da fırsat verilmeli.' Bugün dünya ekonomisini önemli ölçüde etkileyen Çin, Güney Kore gibi dev ülkelerde kadınların iş gücüne yoğun katılımı çok dikkat çekici bir ortak noktadır. Ailelerin, kız çocuklarını önce okutmak, sonra da çalışma hayatlarını desteklemek adına giderek daha olumlu adımlar atacaklarını görüyorum. Ve bunu desteklemek için yapılan her önemli çalışmanın içinde yer almaktan onur duyuyorum" şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.