Hava Durumu

Ertuğrul Ersoy, Lecce ile anlaştı!

İtalya Serie A'ya yükselen Lecce, Süper Lig'den küme düşen Bursaspor'un kaptanı Ertuğrul Ersoy ile 4 yıllık anlaşmaya vardı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2019 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2019 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ertuğrul Ersoy, Lecce ile anlaştı!

-Ali ŞAHİN-

Bu yıl yükseldiği İtalya 1. Futbol ligi Serie A'da kalıcı olmak isteyen Lecce rotasını Türkiye'ye çevirmişti. Beşiktaş'ın tecrübeli golcüsü Burak Yılmaz için Siyah Beyazlılar'a teklif yapan İtalyan kulübü küme düşen Bursaspor ile de Ertuğrul Ersoy için görüştü. beIN Sports'un yanı sıra SKY Sports'un da son dakika olarak dün sabah saatlerinde paylaştığı bilgiye göre taraflar transfer konusunda anlaştı.

4 YILLIK ANLAŞMA

Sezon başında Bursaspor'da kaptanlığa getirilen ve Yeşil Beyazlılar'da tarihin en genç kaptanı unvanını alan 22 yaşındaki futbolcu gelecek sezondan itibaren 4 yıl boyunca Lecce forması giyecek. Ertuğrul'un ismi daha önce de Trabzonspor ve Çaykur Rizaspor ile anılmıştı. Genç oyuncu ayrıca alacakları sebebiyle kulübe ihtar gönderen 6 isimden birisiydi.

30 MAÇTA OYNADI

Futbola Bursaspor altyapısında başlayan Ertuğrul Ersoy, 2015 yılında Çaykur Rizespor'da kiralık olarak forma giydikten sonra Yeşil Beyazlı ekibe döndü. Geçen sezon başında Bursaspor'un kaptanlık pazıbendini takmaya başlayan genç futbolcu Süper Lig'de 30 maçta oynadı. S

Bu sürede 1 gol atan Ertuğrul Bursaspor'un Süper Lig'den düşmesine engel olamadı.

1,5 MİLYON AVRO'YA

2 kez milli formayı da terleten Ertuğrul Ersoy'un 2022'ye kadar Bursaspor'la sözleşmesi bulunuyordu. Transfer için resmi açıklamanın da tescil döneminin resmen açılmasıyla yapılması beklenirken, Bursaspor'un bu transferden kasasına 1,5 milyon avro gireceği öğrenildi. Kulüp ayrıca sonraki satıştan yüzde 10 pay alacak. Ayrıca transfer sebebiyle Ertuğrul da Bursaspor'daki bütün alacaklarından feragat edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.