Hava Durumu

Ertuğrul Okulları fark yaratacak

"Sadece özel okul değil, özel bir okul" mottosuyla günümüz çocuklarını geleceğin seçkin bireyleri olarak yetiştirmek üzere yola çıktıklarını belirten Ertuğrul Okulları ARGE ve Bilim Kurulu Başkanı Dr. Zafer Akıncı, eğitimde bilimsel yöntemleri esas alacaklarını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2017 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2017 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ertuğrul Okulları fark yaratacak

Ertuğrul Okulları'nda, MEB tarafından belirlenen müfredatla birlikte Türk bilim insanlarınca geliştirilmiş olan bilimsel tanılama ve eğitim destek programları kullanılacak. Ertuğrul Okulları'nın temelini oluşturan program ve sistemler ise: Özdenetim Becerilerini Geliştirme Programı, IQup4 Bilişsel Gelişim Sistemi, Kişiselleştirilmiş Dijital Rehberlik Sistemi (KDRS), Analitik Okuma ve Kavrama Geliştirme Programı (AOP) olarak gösteriliyor. 'Sadece özel okul değil, özel bir okul' mottosuyla günümüz çocuklarını, geleceğin seçkin bireyleri olarak yetiştirmek isteyen Ertuğrul Okulları, eğitimde bilimsel yöntemlerle kendine özgü bir değer oluşturmayı amaçlıyor.

 

'EVRENSEL DEĞERLERE SAYGILI BİREYLER'

AR-GE ve Bilim Kurulu Başkanlığını Dr. Zafer Akıncı, Yönetim Kurulu Başkanlığını ise Orhan Çapar'ın yaptığı Ertuğrul Okulları'nda; bilgi ve birikimi akademik başarılarla pekiştirmiş, farklı düşünce ve bakış açılarına sahip, ulusal değerlerine sahip çıkan, evrensel değerlere saygılı, dünya ile rekabet edecek yetkinliğe ulaşmış bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor.

'BEŞEVLER'DEKİ MODERN KAMPÜS'

İlk öğrencilerini 2018-2019 eğitim& öğretim yılında; Beşevler'de inşa edilen modern kampüste kabul edecek olan Ertuğrul Okulları'nda; eğitim programı her çocuğun farklı bir altyapıya, kişiliğe ve yeteneğe sahip olduğunun bilinciyle, onların ihtiyaçları ve güçlü yönleri üzerinden harekete geçmelerine olanak sağlayacak biçimde yapılandırıldı. Ertuğrul Okulları, eğitim-öğretim bileşenlerinin kusursuz uyumu, hedeflenen verimin en üst düzeyde alınması, bilgi, beceri ve kazanımların hayat boyu korunup geliştirilmesi, öğrencinin kapasitesinin gerçek potansiyeli yansıtabilmesi, duygusal olgunluğun duyarlılık ve inisiyatif bağlamında ortaya konulabilmesi için gerçekleştirilecek.

'ÖĞRENMEYİ ÖĞRENME'

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenci kabul edecek olan Ertuğrul Okulları, 'hayat boyu öğrenen olma' ilkesinin de temelini oluşturmayı hedefliyor. Ertuğrul Okulları'nın öğrenci profilinin en ayırt edici özelliklerinden birisi 'öğrenmeyi öğrenme' becerisine sahip olmaları ve hayat boyu öğrenme sürecinin aktif bir öznesi haline gelerek, öğrenmenin sürekliliğinin bilincinde olmaları gösteriliyor. Çağdaş ve bilimsel eğitim programı doğrultusunda fark yaratan uygulamalar, öğrencilerin sürekli değişim halindeki toplumla uyumlu olmalarını ve sahip oldukları becerileri kullanarak ihtiyaç duydukları bilgiye ulaşmalarını sağlayacak. Ertuğrul Okulları öğrencileri; doğruluk, dürüstlük, hoşgörü, sevgi, saygı, sorumluluk gibi etik değerlerle ve hayat boyu kullanıp geliştirebilecekleri ayırt edici niteliklerle donatılarak yetişecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.