Hava Durumu

'Esad'la temas söz konusu değil'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun "Esad'la temas kurun" önerisine yanıt veren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye rejimi ile herhangi bir temasın söz konusu olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2018 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2018 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Esad'la temas söz konusu değil'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, önemli açıklamalar yaptı.  Avrupa Birliği süreci ve vize serbestisi konusunda değerlendirme yapan Kalın, "İtalya Türkiye'nin AB üyeliğine tam destek veren bir ülkedir. AB süreci ile ilgili son birkaç günde önemli bazı gelişmeler yaşandı. (Vize serbestisi) Beklentimiz karşılanan 72 kriter çerçevesinde vize serbestisinin en kısa sürede hayata geçirilmesi. Bunun 2018 içerisinde hayata geçirilmesi, Türkiye-AB ilişkilerine yeni bir ivme kazandıracaktır" dedi.

ZEYTİN DALI HAREKATI

Kalın, Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili "Operasyon planlandığı şekilde devam etmektedir. Şu ana kadar çok önemli noktalar kritik bölgeler teröristlerden temizlenmiştir. Operasyonda bin civarında terörist etkisiz hale getirilmiştir. Afrin'deki terör unsurları tamamen temizlenecek. ÖSO meşru Suriye muhalefetinin önemli bir parçasıdır. Teröristlerin yeni arayışlara girdiğini görüyoruz" diye konuştu.

ABD'YE ÇAĞRI

"ABD umarız YPG'ye verdiği desteği bir an önce sonlandırır" diyen Kalın, "Zaman zaman çeşitli ülkelerden 'PYD, YPG'yi terör örgütü olarak görmüyoruz' şeklinde açıklamalar yapıldığını görüyoruz. Zeytin Dalı Harekatı'nın ekonomimize herhangi bir olumsuz etkisi olmamıştır, bundan sonra da olması beklenmemektedir" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN ''ESAD'LA TEMAS KURUN'' ÖNERİSİNE YANIT

Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısındaki açıklamalarına da yanıt veren Kalın, "PYD YPG'nin terör örgütü olduğunu ifade etmesi memnuniyet verici ama hala CHP içerisinde PYD YPG'ye terör örgütü diyemeyen onlara destek veren bir takım seslerin olduğunu da görüyoruz. (Suriye'de) Bizim rejimle herhangi bir temasımız söz konusu değil, şu anda öyle bir temasın kurulması da söz konusu değil" dedi.

TILLERSON-MCMASTER TÜRKİYE ZİYARETLERİ

ABD kanadından önümüzdeki günlerde gerçekleşecek ziyaretlere ilişkin de değerlendirme yapan Kalın, "Tillerson'ın ziyareti kendi talepleri üzerine gerçekleşiyor. McMaster benim davetlim olarak Türkiye'ye gelecek. Bu ziyaretler önemli çünkü biz Amerika Birleşik Devletleri ile güvenin yeniden tesisi için bir çaba içerisindeyiz ama bu güveni sağlayacak olan da aynı zamanda Amerikan yönetiminin sahada atacağı somut adımlardır. PYD'ye verilen destek meselesini biliyorsunuz. Hakan Atilla davasını biliyoruz. Bunlar müttefiklik ilişkisine sığmayan uygulamalar" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.