Hava Durumu

Esad, Rus yönetimiyle bir araya geldi! 'Tüm yabancı güçler çekilsin'

Rus heyetiyle Şam'da bir araya gelen Beşar Esad, Barış Pınarı Harekatı'nın sona ermesinin önceliği olduğunu, Suriye topraklarındaki tüm yabancı güçlerin geri çekilmesini istediğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2019 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2019 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Esad, Rus yönetimiyle bir araya geldi! 'Tüm yabancı güçler çekilsin'

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, dün Şam'da Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

YABANCI GÜÇLERİN GERİ ÇEKİLMESİNİ İSTİYOR

Görüşmede Barış Pınarı Harekatı'nın bitmesinin önceliği olduğunu belirten Esad  Suriye topraklarındaki tüm yabancı güçlerin geri çekilmesini istediğini de vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, Esad ve Lavrentiev'in Suriye'nin kuzeyindeki tansiyonu düşürmeye ilişkin konuştuğu ifade edildi.

Açıklamada "Görüşmede bölgede güvenliği sağlamak için önlemler alınması gerektiği vurgulandı" denildi.

Rusya'dan Suriye'nin egemenliği vurgusu

Rus heyeti görüşmede, Rusya'nın Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği önemi vurguladı. Rus heyet ayrıca bu egemenliği ihlal eden herhangi bir adım ve eylemi reddettiğini de belirtti. 

Reuters'ın aktardığı habere göre Rus Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama şu şekilde:

Görüşmenin gündeminde Suriye'nin kuzeydoğusunda artan gerilimin ardından alanın şu anki durumu vardı. Bölgede gerilimi azaltmak ve güvenliği sağlamak için önlem alınması gerektiği not alındı.

'Suriye halkı direnme hakkına sahiptir'

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Beşar Esad'ın görüşmede "şimdi ve gelecekteki çalışmaların operasyonların durmasını ve Türk, ABD ve diğer illegal güçlerin Suriye'den çekilmesini hedeflemeli" dediğini aktardı. Haberde, Esad'ın uluslararası yasalara ve sözleşmelere göre Suriye'deki grupları "işgal güçleri" olarak tanımlayrak, "Suriye halkı mevcut tüm yollarla onlara direnme hakkına sahiptir" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Erdoğan-Putin görüşmesi 22 Ekim'de 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Ekim'de Rusya Federasyonu'na günübirlik ziyarette bulunacak. Soçi kentine gidecek Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye'deki durum hakkında görüşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.