Hava Durumu

Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu görevi bıraktı

İstanbul'un Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti.  Kadıoğlu'nun istifa gerekçesi olarak 'sağlık sorunları' gösterildi.  Kadıoğlu, 13 yıl 8,5 aydır ilçenin belediye başkanlığını yürütüyordu.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu görevi bıraktı

AK Parti'de büyükşehir belediyeleri ile başlayan istifa süreci ilçe belediyelerle sürüyor.  Son olarak İstanbul'un Esenyurt ilçesinin belediye başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti. Belediyeden yapılan açıklamada, 13 yıl 8,5 aydır ilçenin belediye başkanlığını yürüten Kadıoğlu'nun, bugün itibarıyla kendi isteğiyle görevinden istifa ettiği, buna ilişkin yazılı talebini Valiliğe bildirdiği belirtildi.

GEREKÇE SAĞLIK SORUNU

Açıklamada, Kadıoğlu'nun 3 yıldır muhtelif sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü kaydedilerek, "Sorumlu olduğu ilçenin ve Esenyurt halkının ihtiyacı olan hizmetlerin üretilmesinde ve yerine getirilmesinde bu sağlık sorunlarının engel olmaya başlayacağı kaygısıyla böyle bir istifa kararı almış bulunmaktadır" ifadeleri yer aldı.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Kadıoğlu'nun istifasına ilişkin ilk değerlendirme AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdir Eker'den geldi. Eker katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada "Esenyurt Belediyesi ile ilgili tartışılan bir konu yok. Kendisi istifa etti, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Esenyurt Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisi.Yerine biri seçilir hizmet akışı devam eder" dedi.

YÜZDE 47 OY ALMIŞTI

İstifa eden Belediye Başkanı Kadıoğlu 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den aday olmuştu. Kadıoğlu oyların yüzde 47'sini almıştı.

KADİR TOPBAŞ'LA BAŞLADI

AK Parti'de belediye başkanlarının istifa süreçleri Kadir Topbaş ile başlamıştı. İstanbul'un ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifalarını vermişlerdi. Kamuoyunda büyük yankı yaratan istifaların ilçe belediye başkanları le devam edeceği söyleniyordu. Bu adımın başladığı, istifa halkasının genişleyeceği iddia edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.