Hava Durumu

Eşi kurşun yağdırırken o anları telefonuna kaydetti...

İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından vurulan ve aylar sonra sağlığına kavuşan Ayşegül Cora'nın kayda alınan çığlıkları ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2019 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2019 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Eşi kurşun yağdırırken o anları telefonuna kaydetti...

Samsun'da yaşayan 2 çocuk annesi Ayşegül Cora (49) eşi Hasan Cora'dan şiddet gördüğü için geçen yıl İstanbul'a kardeşlerinin yanına geldi. Eşi burada da rahatsız edince, bu kez Manisa'da yaşayan evli kızının yanına yerleşti ve uzaklaştırma kararı aldırdı. Ama Hasan Cora burada da huzur vermedi. Kızının kayınpederini ağır yaraladı ve hapse girdi. Eşinin hapse girmesi üzerine Ayşegül Cora tekrar İstanbul'a kardeşlerinin yanına döndü. İş bulup yeni bir düzen kurmaya çalıştı. Fakat bu da uzun sürmedi. 21 Mayıs'ta tahliye edilen Hasan Cora, hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen, eşini kurşun yağmuruna tuttu. Ağır yaralanan Ayşegül Cora, kaldırıldığı hastanede yaşam savaşını kazandı. Bunu öğrenen Hasan Cora, hastaneye gelerek Ayşegül Cora'yı tekrar öldürmeyi denedi ama önlem alan polisler tarafından yakalanarak tutuklandı.

Yaşam savaşını kazanan Ayşegül Cora'nın Hasan Cora'ya karşı önlem olarak olay anında açık olan telefonuna yüklediği ses kaydedici program, silahlı saldırı anını kaydetti.

ndependent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre;

Hasan Cora ve Ayşegül Cora arasında olay anında geçen diyalog şöyle:

Hasan Cora: Silah var üzerimde. Seni şu an vururum.
Ayşegül Cora: Varsa var, ne yapayım ya? Allah Allah.
Hasan Cora: Konuşacağız.
Ayşegül Cora: Hayır. Ebru Hasan yanımda. (Telefondaki arkadaşına söylüyor) Konuşmayacağım ya.
Hasan Cora: Seni vuruyorum. 
Ayşegül Cora: Vur.

Saldırının ardından bir dizi ameliyat geçiren ve sağlığına kavuşan Ayşegül Cora, yaşadıklarını Independent Türkçe'ye anlattı.

Cora, şunları söyledi:

"Bana geçmişte de şiddet uyguluyordu. Bir defasında evi terk ettiğimde iki çocuğumu eve hapsetmişti. Beni çocuklarımla tehdit etmişti. Onları dövüp ağlamalarını telefonda bana dinletiyordu. Şiddet nedeniyle evden ayrılıp İstanbul'a gelerek çalışmaya başladım. İş yerimin ve evimin adresini bulmuş. 1 haftadır rahatsız ediyordu. En sonunda da öldürmeye çalıştı. Ailem, kızlarım ve Hasan Cora'nın kız kardeşi ile akrabaları bana destek oluyor. Çok şükür sağlığıma kavuştum. Adaletin yerini bulmasını ve hakettiği cezayı almasını istiyorum."

KIZININ KAYINPEDERİNİ DE VURMUŞTU

Ses kaydına yansıyan saldırı, Hasan Cora'nın Ayşegül Cora'ya ilk saldırısı değil. 5 Haziran'da yaşanan olaydan 8 ay önce, Hasan Cora tarafından balkon atılmaya çalışılan Ayşegül Cora, evden kaçarak Manisa'daki kızına sığındı. Ayşegül Cora'nın arkasından Manisa'ya giden Hasan Cora, kızının kayınpederi Ahmet Veli K.'yı silahla yaraladı. Hasan Cora, kızının kayınpederini silahla yaraladığı için 7,5 ay hapiste yattı. Tahliye edilen Hasan Cora, hapishaneden çıktıktan 1 hafta sonra Ayşegül Cora'ya kurşun yağdırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.