Hava Durumu

Eski MI6 ajanı İstanbul'da ölü bulundu

Suriye'de faaliyet gösteren Beyaz Baretliler'in kurucusu olduğu ifade edilen James Gustaf Edward Le Mesurier, İstanbul'daki evinde ölü bulundu. Le Mesurier'in eşi, "Eşimin psikolojik sorunu vardı ve antidepresan haplar kullanıyordu" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2019 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2019 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Eski MI6 ajanı İstanbul'da ölü bulundu

Olay sabah saat 05:30 sıralarında meydana geldi. Kemankeş Mahallesi'ndeki üç katlı korunaklı bir binanın bahçesinde ceset gören vatandaşlar durumu polise ihbar etti.

Olay yerine gelen polis ekipleri binanın üçüncü katındaki evin zilini çaldıklarında kapıyı Le Mesurier'in eşi açtı.

ÖĞRENİNCE ŞOK GEÇİRDİ

Durumu polislerden öğrenen eşi de kısa süreli şok geçirdi. Le Mesurier'in eşi ilk ifadesinde, "Sabah saat 04.00 sıralarına kadar uyumamıştık. Sonra ben uyudum. Atladığından haberim olmadı" dedi.

PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR

Le Mesurier'in eşi bir dönem İngiliz istihbaratında çalışan adamın psikolojik sorunu olduğunu ve anti depresan haplar kullandığını aktararak, "Bizim evimiz normalde Büyükada'da. Eşim 3 gün önce aşırı strese bağlı olarak iğne ve ilaç tedavisi gördü. Biz de büyük hastanelere yakın olmak için buradaki home ofisimize geldik ve olay bu şekilde yaşandı" dedi.

Güvenlik güçleri James Gustaf Edward Le Mesurier'in balkona çıkıp kendini boşluğa bıraktığı ihtimali üzerinde duruyor.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Olay yeri incelemesi yapan polis, Le Mesurier'in evine dışarıdan bir giriş olmadığını belirledi. Le Mesurier'in intihar edebileceği üzerinde durulurken, soruşturma çok yönlü devam ediyor.

Suriye'de muhaliflerin ve Türkiye'nin kontrolündeki alanlarda sivil savunma faaliyeti gösterdiğini savunan Beyaz Baretliler, Rusya, İran ve Şam rejimi tarafından dezenformasyon yaymakla suçlanıyor.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Beyoğlu İlçemiz Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesinde, bugün sabah saatlerinde meydana gelen, İngiliz uyruklu James Gustaf Edward Lemesurier isimli şahsın ölüm olayı ile ilgili geniş kapsamlı idari ve adli tahkikat başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.