Hava Durumu

Eski MİT'çinin Fetullah Gülen'e yazdığı mektuplar ortaya çıktı

Tutuklu eski MİT'çi Enver Altaylı'nın, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e yazdığı mektuplar hazırlanan iddianameyle ortaya çıktı. Altaylı'nın mektuplarında, İlker Başbuğ ve cezaevinde şüpheli şekilde ölen eski MİT yöneticisi Kaşif Kozinoğlu'na ilişkin ifadeleri dikkat çekici.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2020 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2020 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Eski MİT'çinin Fetullah Gülen'e yazdığı mektuplar ortaya çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 2017 yılında tutuklanan eski MİT'çi Enver Altaylı'nın bilgisayarında bulunan Fetullah Gülen'e yazdığı mektuplar hazırlanan iddianamede yer aldı.

''BAŞBUĞ'UN SİZE BAKIŞI MENFİ''

Altaylı "Muhterem Efendim" diye başladığı 2008 tarihli mektupların birinde eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için "Yeni Genelkurmay Başkanı'nın zatı alinize ve hizmetlere bakışı son derece menfidir" ifadesini kullanıyor.

Altaylı aynı mektubunda Başbuğ'un bazı generalleri takip ettirdiğini de iddia ederek Gülen'e şikayet ediyor.

Mektuptaki ifade şöyle:

''İlker Başbuğ göreve başlar başlamaz, bana bir dostumun sayılarının 7 olduğunu söylediği bazı generalleri yakın takip ve dinlemeye alınmaları konusunda verdiği talimat son derece üzücüdür. 7 generalin izlemeye alınmalarının gerekçesi zatı alilerinize taraftar oldukları iddiasıdır.''

İlker Başbuğ, emekli olduktan sonra FETÖ'nün kumpas davasında tutuklandı. Ergenekon Davası'nda müebbet hapse mahkum edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genelkurmay Başkanı Başbuğ, 26 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Ergenekon kumpası deşifre olunca Başbuğ hakkındaki dava düştü.

İddianameye göre Altaylı'nın bilgisayarında eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu hakkında yazdığı mektup da bulundu. Altaylı mektubunda Kozinoğlu'nun MİT Müsteşarı olmaya çalıştığını söylüyor ve "Bu, cemaat için felaket olur" diye yazıyor.

Altaylı, mektubunda eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un Kozinoğlu vasıtasıyla Orta Asya cumhuriyetlerindeki cemaat okullarını kapattırdığını da iddia ediyor. 

Kozinoğlu 2011'de Silivri Cezaevi'nde tutuklu olduğu sırada hayatını kaybetmişti. Eski MİT mensubu Enver Altaylı hakkında ''casusluk'' ve ''FETÖ yöneticiliği'' suçlamalarından 35 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.