Hava Durumu

Eskişehir'de üniversitede korkunç saldırı! Öğretim üyeleri öldürüldü!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde silahlı saldırı düzenlendi. Büyük paniğin yaşandığı olayda, dekan yardımcısı, fakülte sekreteri, öğretim üyesi ve okutman hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Saldırıyı bir öğretim üyesinin gerçekleştirdiği belirtilirken, asıl hedefin dekan olduğu kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2018 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2018 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Eskişehir'de üniversitede korkunç saldırı! Öğretim üyeleri öldürüldü!

Bugün saat 15.00 sıralarında, Osmangazi Üniversitesi'nin Meşelik Kampüsü'ne gelen öğretim üyesi dehşet saçtı. Büyük panik yaşanırken, saldırganın açtığı ateşte 4 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı. Ölenlerin dekan yardımcısı, fakülte sekreteri, öğretim üyesi ve okutman olduğu belirtildi. Araştırma görevlisi olduğu iddia edilen saldırgan, yakalanarak gözaltına alındı. Saldırgan, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Saldırının nedeni henüz belirlenemezken, büyük korku yaşayan öğrenciler ve öğretim görevlileri üzerlerindeki şoku uzun süre atamadı.

SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDENLER

REKTÖRDEN İLK AÇIKLAMA

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör. Prof. Dr. Hasan Gönen, Eğitim Fakültesindeki silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 4 olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Gönen, yaptığı açıklamada, "Volkan ismindeki bir araştırma görevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan bey orada tesadüfen yokmuş. Fatih Bey varmış, onu vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımız ve üst katta 2 araştırma görevlimizi de vurmuş. Daha sonra elinde tabanca ile binayı terk ettikten sonra güvenlikçilerimiz takip ekmişler. Biraz ileride polis derdest etmiş. Durum bundan ibaret. Şu anda şimdilik 4 ölümüz var. Başımı sağ olsun. Osmangazi Üniversitesi camiası olarak inşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız. Başımız sağ olsun" dedi.

3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak'tan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Olayın soruşturulması için 3 savcı görevlendirildiğini söyleyen Çakacak, "Olayın araştırması yapılıyor. Araştırma yapıldıktan sıonra sebepleriyle ilgili araştırma yapıdıktan sonra geniş bilgi verilecektir. Başsavcılığımız olaya el koydu. Olay aydınlatıldıkça gerekli açıklama yapılacaktır" diye konuştu. 

SINAVLAR ERTELENDİ

Saldırı nedeniyle fakültede öğleden sonraki sınavların ertelendiği duyuruldu.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Bu arada saldırganın kimliği de belli oldu. 1981 Ankara doğumlu olan zanlı Volkan Bayar'ın psikolojik sorunları olduğu öne sürüldü.

TESCİLLİ BİR FETÖ'CÜDÜR

Adliyeye gitmesi nedeniyle saldıran kıl payı kurtulduğunu ifade eden Prof. Dr. Ayşe Aypay, Volkan Bayer hakkında defalarca şikayette bulunduklarını söyledi. ​​Aypay, "Bir buçuk yıl boyunca defalarca şikayette bulunduk. Volkan Bayer'i korumanın hesabını kim verecek? Hiçbir işlem yapmadılar. Şu anda ben de beşinci bir cenaze olarak yatıyor olabilirdim. Tescilli bir FETÖ'cüdür, bunu kimse görmek istemedi. Yasir'in iki tane bebeği var, bunun hesabını kim verecek? Allah kahretsin sizi!" dedi.

KATLİAMDAN İLK KARELER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.