Hava Durumu

Etrafımızı sarıyor! Bir komşumuzda daha koronavirüs görüldü...

İran ve Irak'ın ardından bir komşu ülkemizde daha corona virüs tespit edildi. Yunanistan Sağlık Bakanı, ülkede corona virüs vakasının görüldüğü iddialarını doğruladı. Bunun yanında Avrupa'da ise Fransa'da 2, Hırvatistan'da 1 ve İspanya'da 6 yeni tip koronavirüs vakası daha tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2020 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2020 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Etrafımızı sarıyor! Bir komşumuzda daha koronavirüs görüldü...

Yunanistan Sağlık Bakanlığı corona virüsü testine tabi tutulan hastanın pozitif sonuç verdiğini doğruladı.

Sağlık Bakanlığı temsilcisi Sotiris Tsiodras hastanın İtalya'nın kuzeyine seyahat etmiş 38 yaşında bir kadın olduğunu ifade etti.

Reuters'ın haberine göre; Tsiodras düzenlediği basın toplantısında "Hastamızın sağlık durumu iyi ve Selanik'te müşahede altında tutuluyor" dedi.

Yetkililer hastanın temas halinde bulunduğu kişilerin tespiti sürecinin sürdüğünü ve bu kişilerin karantina altına alınacağını ifade etti.

AVRUPA'DA SON DURUM

Fransa'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 2'ye çıktı. Fransa'da 2, Hırvatistan'da 1 ve İspanya'da 6 yeni tip koronavirüs vakası daha tespit edildi. Kazakistan, Güney Kore ve İran'a uçak seferlerini azaltma kararı aldı.     

Fransa Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jeromes Salomon, düzenlediği basın toplantısında ülkede iki kişide daha koronavirüs tespit edildiğini açıkladı.       Hastalardan 55 yaşındaki bir erkeğin Amiens'daki bir hastanede karantina altında tutulduğunu ve durumunun ağır olduğunu ifade eden Salomon, 36 yaşındaki diğer hastanın ise İtalya'nın Lombardiya bölgesinden geldiğini ve Strazburg'daki bir hastanede tedavi gördüğünü belirtti.      

Salomon, Paris'teki Pitie Salpetriere Hastanesi'nde tedavi gören 60 yaşındaki bir kişinin bu gece hayatını kaybettiğini bildirdi. Böylece, 15 Şubat'ta 80'li yaşlardaki Çinli turistin yaşamını yitirmesiyle Fransa'da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 2'ye çıktı. Jerome Salomon, dün yaptığı açıklamada, ülkede iki kişinin koronavirüse yakalandığını belirtmişti. Fransa'da daha önce 12 kişi koronavirüse yakalanmıştı. Bu kişilerin 11'i iyileşmiş, biri ise hayatını kaybetmişti.     

Hırvatistan'da da koronavirüsü tespit edilenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Hırvatistan Sağlık Bakanı Vili Beros, dün koronavirüsü testleri pozitif çıkan Hırvatistan vatandaşının kardeşinde de aynı tip virüse rastlandığını açıkladı.

İspanya'da vaka sayısı 8'e ulaştı

İspanya'da yerel yönetimler tarafından açıklamaya göre, 6 kişide daha koronavirüs tespit edildi. Böylece toplam vaka sayısı 8'i buldu. Ülkede koronavirüse yakalananların, virüsün etkili olduğu İtalya'nın kuzeyinden geldiği belirtildi.

Tenerife'deki bir otelde 1000 kişi tedbir amacıyla karantinada tutulmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada Çin, Güney Kore, Singapur, İran ve kuzey İtalya'ya seyahat edilmemesi tavsiyesinde bulunuldu.  Açıklamada, "Yasaklanmasa da çok zorunlu değilse bu ülkelere gidilmemesi iyi olur." ifadesi kullanıldı.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.