Hava Durumu

Eurovision öncesi büyük kriz! Güney Kıbrıs'ı karıştıran Şeytan şarkısı

Bu yıl 65'incisi düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'na Elena Tsagkrinou'nun seslendirdiği El Diablo (Şeytan) şarkıyla katılacak olan Güney Kıbrıs'da büyük kriz yaşandı. Güney Kıbrıs Rum Kesimi Kilisesi Konsili, şarkının engellenmesi için harekete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2021 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2021 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Eurovision öncesi büyük kriz! Güney Kıbrıs'ı karıştıran Şeytan şarkısı

65. Eurovision Şarkı Yarışması'na Elena Tsagkrinou'nun seslendirdiği El Diablo (Şeytan) şarkısı krize neden oldu. Kıbrıs Rum yönetiminde sorunlar yaşanırken Güney Kıbrıs Rum Kesimi Kilisesi Konsili Şeytan şarkısıyla yarışmaya katılmamaları için harekete geçti.

Star.com.tr'nin haberine göre; CyBC'nin kararı ve şarkıya tepki gösteren Güney Kıbrıs Kilisesi Konsili, yayın kuruluşunun yönetim kurulunu atayan ve kuruluştan sorumlu olan hükümeti, şarkının yarışmaya katılmasını engellemeye çağırdı. Konsil, şarkının gelenekler, inançlar ve tarihleriyle uyuşmadığını açıkladı.

'ŞEYTANA İBADETİ TEŞVİK EDİYOR'

Konsil açıklamasında ayrıca, 'Yayın kuruluşu yönetimi, Güney Kıbrıs halkının haklarını, taleplerini ve ahlaki değerlerini geliştirmeye katkıda bulunmak yerine, küresel bir alay konusu olacak ve şeytana teslim olduğumuzu ve şeytani ibadeti teşvik ettiğimizi ilan edecek bir davranışta bulunuyor. " ifadeleri yer aldı.

Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl iptal edilen Eurovision şarkı yarışması, 18-22 Mayıs tarihlerinde Hollanda'nın Rotterdam kentinde 41 ülkeden sanatçıları bir araya getirecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.