Hava Durumu

Evde bakım maaşı ne kadar? Evde bakım maaşını kimler alabilir?

Evde bakım maaşına başvuruda bulunmak isteyenler başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki başvuru için hangi işlemler gerekiyor?

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2018 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2018 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Evde bakım maaşı ne kadar? Evde bakım maaşını kimler alabilir?

Evde bakım maaşı, yoksulluğa düşmenin önlenmesi ve engellilere yönelik bakım hizmetlerinin masraflarının karşılanması adına yatırılıyor.  Evde bakmakla yükümlü oldukları kişiler için gününü yakınlarına ayıran kişiler "evde bakım maaşı başvuruları nasıl yapılır?" sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. 

EVDE BAKIM MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

Sağlık kurulu raporuyla en az yüzde 40 engelli olduğu tespit edilen kişiler engelli aylığı alabilirler. Engellilik oranına göre engelli aylığının miktarı değişir. Engelli aylığı alacak kişinin 18 yaşından büyük olması da gerekir.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Evde bakım parası ve engelli aylığı alınabilmesi için başvuruların ikamet edilen yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il veya ilçe müdürlüklerine yapılması gerekiyor. Evde bakım parası alınması için başvuru esnasında engellinin bulunması gerekmiyor. Gerekli belgelerle yapılan başvurular değerlendirilerek evde bakım parası bağlanması işlemleri gerçekleştiriliyor.

Engelli aylığından yararlanmak isteyen kişiler SYDV'lerden aldıkları sevk ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelere gidiyorlar. Alınan bu sevkle gidilen hastanede verilecek sağlık kurulu raporu için ücret alınmıyor. Raporda belirlenen engellilik oranı sonrası muhtaçlık değerlendirmesi yapılıyor ve engellilik oranına göre belirlenen engelli aylığı bağlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.