Hava Durumu

Facebook hesapları nasıl silinir?

Facebook hesabını silmek isteyen fakat bunu nasıl yapacağını bilemeyen yüzlerce kullanıcı var. Hesabınızı dondurmak ve silmek arasında nasıl bir fark var? Hesabınızı nasıl silebilirsiniz?

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2018 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2018 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Facebook hesapları nasıl silinir?

Günümüzde sosyal medya birçok insan tarafından sıklıkla kullanılıyor. Bu kullanım oranlarının daha da artması insanların bağımlı duruma gelmesine neden oluyor. Bunun önüne geçmek için başta kişilerin kendi iradesi ve sınırlandırmaları gerekli olsa da bunu başaramayanlar için bazı yollar bulunuyor. Bunlardan birisi hesabı dondurmak olarak karşımıza çıkıyor. Fakat bu adımları biraz daha ileriye taşımak mümkündür.

 HESABI DONDURMAK İLE SİLMEK ARASINDA NE FARK VAR?

Hesabı dondurduğunuzda tüm veriler, fotoğraflar, arkadaşlar ve akla gelen her türlü bilgi korunuyor. Fakat bunlara başkaları tarafından erişim sağlanmasına izin verilmiyor. Başka bir arkadaşın listesinde kendi hesabınıza bakıldığında hesabın açık olduğu fakat hiçbir şey olmadığı ve profil fotoğrafının bulunmadığı görülüyor.

Bu Facebook hesap dondurma işleminin gerçekleştiğini gösteriyor. Hesap silme işleminde ise tüm veriler tamamen siliniyor. Arkadaş listeleri, gruplar, beğenilen sayfalar, paylaşımlar ve akla gelebilecek her şey siliniyor. Bu ise tekrar giriş yapma imkânını ortadan kaldırıyor. Dondurulduğunda tekrar hesaba girilerek hesap aktifleştirilebilirken silme işlemi sonrasında bu mümkün olmuyor.

HESABI SİLİNCE VERİLERİMİ GERİ DÖNDÜREBİLİR MİYİM?

Hesabı silmek demek tüm verilerin kalıcı olarak silinmesi demektir. Bu işlemi gerçekleştirerek Facebook hesabınızı sildiğiniz takdirde geri dönüşünüz mümkün olmayacaktır. Eğer sonradan tekrar verilerinize ulaşmak ve yeniden hesabınızı aktifleştirmek isteyecekseniz dondurma işlemi yapmanız faydalı olacaktır.

HESABI NASIL SİLEBİLİRİM?

Öncelikle facebook hesabınızda bulunan uygulamaları silmeniz gerekiyor. Hesabınızda hiçbir hareket olmaması silinmesi için gereklidir. Ayarlara girdikten sonra uygulamaları tıklayarak tüm hepsinin yanındaki çarpı işaretini kaldırmanız gerekiyor. Bu işlemin ardından https://www.facebook.com/help/delete_account linkini tıklayarak hesap silme ekranına ulaşabilirsiniz.

Facebook şifrenizi girip gerekli kodları da gerekli alanlara girdikten sonra işleminiz tamamlanmış oluyor. 2 hafta boyunca hesabınız aktif olarak kalacaktır fakat kullanıcılar göremeyecektir. Kısacası 2 hafta boyunca hesabınız dondurulmuş gibi olacaktır. 2 haftanın sonunda ise tamamen kaldırılacaktır. Facebook tüm verilerinizi yaklaşık olarak 3 ay içinde tamamen silecektir. Ama 2 hafta içerisinde hesabınız tamamen kapanacak ve erişim sağlamanıza imkân verilmeyecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.