Hava Durumu

Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp... Hepsi çöktü!

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook ve bünyesindeki Messenger, Instagram ve WhatsApp sosyal ağın tarihindeki en büyük erişim sorunu ile çalkalandı. Milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiren sorunu Twitter üzerinden doğrulayan Facebook, "Yaşanan sorunların farkındayız. Çözmek için çalışıyoruz. Ancak saldırı olmadığını doğrulayabiliriz" açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp... Hepsi çöktü!

Milyarlarca kullanıcısı olan dünyanın en büyük sosyal paylaşım platformları Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp'a eş zamanlı erişimde sorun yaşandı. Türkiye'deki kullanıcıların da etkilendiği erişim sorunu nedeniyle, Facebook'a girişte sorunlar yaşanırken, Instagram'da sayfalar yenilenemedi. WhatsApp'ta ise fotoğraf ve diğer belgelerin gönderimi gerçekleştirilemedi.

Facebook bünyesindeki sosyal platformlarda yaşanan bu sorun, dünya genelindeki milyarlarca kullanıcının da iletişimine darbe vurdu. Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta yaşadıkları erişim sıkıntılarını Twitter üzerinden duyuran milyonlarca kullanıcıya bizzat Facebook'un kendisi de eklendi.

FACEBOOK: SALDIRI DEĞİL

Facebook'un resmi Twitter hesabından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Facebook ailesinin uygulamalarına erişimde yaşanan sorunların farkındayız. Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışıyoruz" denildi.

Açıklamada, "Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışmaya odaklandık, ancak sorunun DDoS saldırısı ile ilgili olmadığını doğrulayabiliriz" ifadelerine yer verildi

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Dünya genelinde yaşanan sorun Türkiye'deki kullanıcıları da etkileyince Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan da konuyla ilgili olarak Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta yaşanan erişim sorununun anlık durumunu gösteren bir harita da paylaşan Sayan, "Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşanmakta olup, ülkemizde de kısmen hissedilmektedir. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi ekiplerimiz siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip etmektedir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.