Hava Durumu

Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bastı!

İsrail polisi eşliğindeki 104 fanatik Yahudi, ABD Başkanı Donald Trump'ın skandal kararı sonrası barut fıçısına dönen Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2017 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2017 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bastı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın skandal Kudüs kararı sonrası gerilimin yüksek olduğu kentte fanatik Yahudiler, kışkırtıcı eylemlerini artırdı. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, "Çok sayıda fanatik Yahudi, Harem-i Şerif'in kapılarında ve avlularında yoğun olarak bulunan İsrail polisi eşliğinde Aksa'ya baskın düzenledi" dedi.

ARTIŞ YAŞANDI

Yetkilinin açıklamasına göre, İsrail polisinin eşlik ettiği 91 Yahudi sabah saatlerinde, 13 Yahudi de öğle namazından sonra Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi. Yahudi takvimine göre Hanuka Bayramı'nın kutlandığı bugünlerde fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarında artış yaşanıyor.

İLK KIBLEMİZ

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve Harem-i Şerif'te kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.