Hava Durumu

Faruk Çelik'ten yeni 50+1 açıklaması!

"50+1 sistemi Türkiye'yi yorar" yorumunda bulunan AK Partili eski bakan ve milletvekili Faruk Çelik'ten yeni bir açıklama geldi. Çelik, "Bazıları, 'Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 50'nin altına düştü o nedenle bu öneri geldi' diyor. Neden rahatsız olunuyor, birilerine gün doğdu, iyi ya diyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2019 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2019 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Faruk Çelik'ten yeni 50+1 açıklaması!

AK Parti'nin kurucularından ve önceki hükümetlerde bakanlık yapan Faruk Çelik, cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oranının değiştirilmesi önerisinde bulunmuş ve "İlk turda yüzde 40 ve üzeri oy alan seçilsin. Yüzde 50+1 formulü Türkiye'yi yorar" demişti. Bu sözleri çok tartışılan Faruk Çelik 50+1'lik seçim sistemi için yaptığı açıklamalara bir yenisini daha ekledi.

Çelik sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, "Vardığım sonuç şudur; Türkiye sosyolojisi ve ekonomisi yüzde 50+1 oy yükünü çekemez. Bu benim görüşüm. Tespitimin, önünde veya arkasında bir şey aranmasını doğru bulmuyorum. Bazıları, 'Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 50'nin altına düştü o nedenle bu öneri geldi' diyor. Ben de 'madem öyle, bu durumda demek ki başkaları da yüzde 50'nin üzerine çıkacak. Neden rahatsız olunuyor, birilerine gün doğdu, iyi ya' diyorum" ifadelerini kullandı.

Faruk Çelik'in tweetleri şu şekilde;

"MESELELERE TABANDAN BAKTIM"

"Gündeme dair açıklama; 30 yıldır çekirdekten gelerek aktif siyasetin içinde Bir siyasetçinin bulunması gereken tüm kademelerde bulundum. Milletvekilliğinden bakanlığa, devlet yönetiminde sorumluluk aldım, bu süre zarfında meselelere her zaman tavan yerine tabandan baktım.

"TESPİTİMİN ÖNÜNDE ARKASINDA BİR ŞEY ARANMASIN"

Kuzeyden güneye, doğudan batıya ayak basmadığım yer tanıklık etmediğin sorun alanı kalmadı gibi. Ülke sosyolojisinin meselelerini potansiyelini ve işleyiş düzenini adeta içselleştirdim. Tüm bunların ışığında son iki seçimi, yaşanan tartışmalarıyla birlikte dikkatle irdeledim. Vardığım sonuç şudur; Türkiye sosyolojisi ve ekonomisi %50 artı 1 oy yükünü çekemez. Bu benim görüşüm. Tespitimin, önünde veya arkasında bir şey aranmasını doğru bulmuyorum.

"NEDEN RAHATSIZ OLUNUYOR, BİRİLERİNE GÜN DOĞRU"

Bazıları, "Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 50'nin altına düştü o nedenle bu öneri geldi" diyor. Ben de "Madem öyle, bu durumda demek ki başkaları da yüzde 50'nin üzerine çıkacak. Neden rahatsız olunuyor, birilerine gündoğdu, iyi ya" diyorum. Buyurun.

"TAMAMEN KİŞİSEL GÖRÜŞLERİM"

Bu önerimi ortaya koyarken, kimseyle konuşmuş, görüşmüş de değilim. Tamamen kişisel görüşlerimdir. Benim derdim, yüzde 50'nin altına düşülmesi çıkması değil. Derdim memleketim, milletimdir.

"İLGİLİLER TARTIŞSIN DEDİM"

Nitekim,öneri içerikli röportajımda, "Yeni sistem, AK Parti öncülüğünde kuruldu; eksikleri varsa, yine AK Parti öncülüğünde düzeltilmelidir" Getirdiğim önerinin özü, seçimlerin ilk turda sonuçlanmasına yöneliktir. Yani yüzde 40 tabanlı en çok oy alan. İlgililer tartışsın dedim.

Unutmayalım ki çıtayı yüksek tutmanın elbette avantajları vardır ve önemlidir. Ancak çıtanın herkes için esnek ve erişilebilir olması, ülke sosyolojisi ve siyaset pratiğimiz açısından çok önemli, hayati ve sürdürülebilirdir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.