Hava Durumu

Fatih Akın'ın son filmi In The Fade, Oscar adayı!

Almanya, Diana Kruger'a Cannes'da en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandıran Fatih Akın filmi In the Fade'i Oscar'a göndereceği film olarak seçti.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2017 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2017 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Fatih Akın'ın son filmi In The Fade, Oscar adayı!

Aktrisin ilk kez dili Almanca olan bir projede yer aldığı filmin Almanya'daki Türkler ve diğer azınlıklara yönelik Neo-Nazilerin düzenlediği terör saldırılarına dayandırdığı bir hikayesi var. Kruger da bu saldırılardan birinde kocası öldürülen bir kadını canlandırıyor.

2004'te Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı kazanan Fatih Akın böylece ilk kez Almanya'yı Oscar yarışında temsil etmiş olacak. Almanya şimdiye kadar En İyi Yabancı Film kategorisinde 19 kez adaylık elde etti ve bunların üçüncü kazandı. Sonuncusu ise 2006 yapımı The Lives of Others filmiyle oldu. Türkiye ise henüz Oscar adayı filmini açıklamış değil.

Dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapan ve festivalden Diana Kruger'ın kazandığı "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüyle dönen, orijinal adıyla Aus Dem Nichts ya da İngilizce adıyla In the Fade, eşini ve oğlunu bombalı bir saldırıda kaybeden Katja'nın yas tutma sürecine ve hayatını değiştiren bu olayın sorumlularından almak istediği intikama odaklanıyor.

Başarılı oyuncu Diane Kruger'ın Katja'yı canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda Numan Acar, Ulrich Tukur, Johannes Krisch, Denis Moschitto ve Samia Chancrin gibi isimler yer alıyor.

Almanya'nın geçen yılki Oscar adayı filmi de, çoğu otoriteye göre yılın en iyi filmi olan Toni Erdmann'dı. Bana göre de yılın en muhteşem işi olan Toni Erdmann ne yazık ki Oscar Ödülleri'nde "Politik Doğruculuk" kurbanı olup, "Yabancı Dilde En İyi Film" ödülünü Asghar Farhadi'nin İran yapımı filmi The Salesman'e kaybetmişti.

Bu yıl Oscar Ödülleri'nin adayları 23 Ocak 2018'de açıklanacak.

Ödül töreni ise 4 Mart'ta düzenlenecek.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.