Hava Durumu

'Fay hatları imar planlarına işlenmeli'

Deprem kuşağında yer alan Bursa'nın fay hatlarının imar planlarına işlenmesi gerektiğini belirten MHP İl Başkanı Topçu, "Fay özelliklerine göre tampon bölgeler belirlenip bu bölgelerde yapılaşmaya izin verilmemelidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2018 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2018 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Fay hatları imar planlarına işlenmeli'

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi, Deprem Haftası münasebetiyle MHP Bursa İl Başkanlığı'na ziyaret etti. Deprem konusunda daha etkili çalışmalar yapılması gerektiğini belirten  İl Başkanı Tevfik Topçu, "Deprem bir tabiat olayıdır, doğal afet değildir. Afete dönüşmesinin sebebi insanoğlunun yanlış tercihleridir" dedi. 1/1000 ölçekli uygulama imar planların eksikliklerinin acilen tespiti ve revize edilmesini isteyen Tevfik Topçu, imar durumlarının da bu doğrultuda verilmesini istedi. Topcu, "Ayrıca tespit süreci için belediyelere jeoloji mühendislerinden birimler kurulmalı ve JMO Odasından da destek alınmalı" dedi.

İZİN VERİLMELİ

Revizyon sürecinde fay hatları ve deprem etkisi, taşkın alanları, heyelan bölgeleri, sıvışma bölgeleri, göçme, şişme olaylarının irdelenmesi gerektiğini söyleyen Topçu, "1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına fay hatları işlenmeli, fay özelliklerine göre tampon bölgeler belirlenip bu bölgelerde yapılaşmaya izin verilmemelidir" diye konuştu.

İLİMİZİ DİREKT ETKİLER

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er ve yönetim kurulu üyelerinin Bursa'nın dünyanın en büyük ikinci fay hattı olan Kuzey Anadolu fay hattından en çok etkilenecek yer olduğunu belirten Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er ise "1. derecede deprem bölgesi olan ilimizde, KAF'ın Kuzey-orta ve güney kolunda oluşabilecek depremler ilimizi direkt etkileyecek konumdadır" diyerek, deprem fay hattı konusunda uyarıda bulundu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.