Hava Durumu

Fazıl Say, Beştepe'ye gidiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müzisyen Fazıl Say'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Beştepe'de bir konser vereceğini ve bu özel gün ile ilgili bir beste hazırladığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2019 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2019 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Fazıl Say, Beştepe'ye gidiyor!

Muhalif çıkışları ile tanınan dünyaya ünlü piyanist Fazıl Say, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Beştepe'de olacak. Erdoğan, Say'ın Saray'da konser vereceğini Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'ye açıkladı. Çekirge, konuya köşesinde yer verdi. Erdoğan, Say ile anlaştıklarını belirterek, "Bu 29 Ekim resepsiyonu için Fazıl Say bir Cumhuriyet bestesi hazırlıyor. Kendisiyle anlaştık. Resepsiyonda inşallah icra edilecek. Tabii bir iki bestesini daha ekleyecek" dedi.

ERDOĞAN'DAN ÖVGÜLER...

Ömer Hayyam'ın bir rubaisini retweet ettiği için bundan 6 yıl önce hakkında soruşturma başlatılan Say, geçtiğimiz günlerde Truva Sonatı eseri için Ankara'daydı. Konsere gelenler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan da vardı. Erdoğan, konser sonrasında sahneye çıkarak, Say'a övgülerde bulunmuştu. Fazıl Say, Truva Sonatı'nın Ankara'daki prömiyerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a albümlerini imzalayıp hediye etmişti.

"ÜSLUPTA HATAM OLDU"

Erdoğan'ın Say'ın konserine gitmesi uzun süre gündemde en çok tartışılan konular arasında yer almıştı. Özellikle muhalif kesimin tepkisini alan Say, eleştiriler üzerine şu açıklamayı yapmıştı: "Erdoğan saygı ile konserime geldi. Ülkemizde kültürün sanatın özgür olması, toplumsal uzlaşıların umut ışığı yakması gerekmekte. Hayatta hatalar yapılabilir, Erdoğan da yapar, Say da yapar, Ahmet Mehmet de yapar, Hatadan dönmek, hatayı düzeltmek ise erdemdir. Fazıl Say da pek çok hata yapmıştır hayatında, haklı olduğu konularda bile üslup yanlışı yapmıştır, haksız duruma düşmüştür, pek çok da haksızlığa da uğramıştır...Her şey bir yana, umutlarımız olmadan nasıl yaşayacağız? Geleceğe nasıl bakacağız?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.